Klingbergs Dallas drygar ut mot Vegas

Vegas målvakt Robin Lehner stoppar en puck från Dallas-spelaren Miro Heiskanen. Vegas förlorade till slut matchen med 2–1.
Vegas målvakt Robin Lehner stoppar en puck från Dallas-spelaren Miro Heiskanen. Vegas förlorade till slut matchen med 2–1.
IshockeyTT

Dallas behåller avståndet till Vegas i Stanley Cup-semifinalen.

John Klingberg bidrog med en assist när laget besegrade Robin Lehners Vegas med 2–1.

Annons

Annons

Dallas har Vegas i brygga och är nu bara en seger från Stanley Cup-final. Vegas inledde målskyttet i den fjärde semifinalmatchen mellan lagen när Alec Martinez gjorde 1–0 med ett välplacerat skott i power play, åtta minuter in i den andra perioden.

Vegas fortsatte att göra det svårt för Dallas-målvakten Anton Chudobin, men han storspelade och räddade 32 puckar. Det kan jämföras med Robin Lehner i Vegasmålet, som bara hade 20 puckar mot sig – och fick se två av dem glida förbi honom in i kassen.

Jag tycker att vi skapade några riktigt bra chanser, säger Vegas tränare Peter DeBoer enligt nhl.com.

Han fortsätter:

Med endast ett mål måste vi självklart hitta andra sätt att göra det svårt för Chudobin på, men ambitionen finns där. Vi hade tillräckligt många chanser i kväll där vi hade kunnat utöka ledningen. Vi måste bara fortsätta på samma vis.

Strax efter Vegas ledningsmål kvitterade Joe Pavelski när han lobbade ett backhandskott över Lehners axel. I den andra periodens sista minut sköt John Klingberg mot Lehner, men pucken blockerades framför mål och landade vid Jamie Benn, som kunde sätta slutresultatet 2–1.

Som grupp har vi vårt fokus i nuet och tar en match i taget. Det var inte något skönspel i kväll, men vi hittade ett sätt att få jobbet gjort på, säger Benn.

I och med segern leder Dallas semifinalserien i bästa av sju matcher med 3–1. Nästa möte mellan lagen spelas natten mot tisdag, svensk tid.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons