A-
A+

Klopp sågar Fifas VM-planer

Jürgen Klopp. Arkivbild.
Jürgen Klopp. Arkivbild.
FotbollTT

Det internationella fotbollsförbundet Fifa tittar över förslaget om att spela VM vartannat år.

Liverpools manager Jürgen Klopp tror att det skulle bli för mycket för spelarna.

Ingen är viktigare än spelarna, säger han.

Annons

Annons

På sin årliga kongress meddelade Fifa att man ska undersöka om möjligheterna att spela fotbolls-VM för damer och herrar vartannat år, i stället för vart fjärde år som det är nu.

Det europeiska fotbollsförbundet Uefa har hotat med en VM-bojkott om det blir verklighet. Nu instämmer Liverpools Jürgen Klopp med kritiken.

Det finns ingen annan sport som har en så oförlåtlig kalender. Ingen fysisk sport. Det finns mer krävande sporter som friidrott och maraton, men de springer inte 20, 30 eller 40 lopp om året. Vi alla vet varför det här händer. Oavsett vad folk säger om att ge fler länder möjligheter, i slutändan handlar det bara om pengar, säger han på en presskonferens inför helgens Premier League-match mot Leeds.
I slutändan, vid någon punkt, måste någon börja förstå att utan spelarna – den viktigaste ingrediensen till den här vackra sporten – så kan vi inte spela. Ingen är viktigare än spelarna.

Spelarna skulle aldrig få tillräckligt med tid för återhämtning, menar Liverpoolmanagern.

Föreställ er att vartannat år så är det ett VM och ett EM vartannat år. Det betyder att de bästa spelare spelar en stor turnering varje år. Det betyder ett tre veckor långt uppehåll varje år. Alla nya idéer de senaste åren har handlat om fler matcher. Det blir inte bra i det långa loppet.
Det måste komma en punkt när alla förbund sitter tillsammans och tänker på sporten och inte bara vad de själva tjänar på. Jag är redan 54 och jag är inte säker på om jag lever när det sker.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!