A-
A+

Klubb kan bryta med Stenson efter LIV-flytten

Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.
GolfTT

Henrik Stensons beslut att gå till den kontroversiella och saudistödda LIV-touren får partners i Sverige att tveka kring samarbetet med Stenson.

Senast i raden: Borås GK.

Annons

Annons

För ett halvår sedan inleddes ett samarbete mellan Borås-klubben och Stenson. Tanken var att golfstjärnan och hans team skulle designa en bana i Borås.

Detta förändrar ingenting på kort sikt, även om vi kanske inte gillar hans beslut. Vårt projekt hänger inte på Stenson. Huruvida vi kommer avbryta samarbetet eller inte har vi inte tagit ställning till, säger ordförande Lars Holmqvist till Göteborgs-Posten.
Själva banbyggandet kan dröja flera år framåt i tiden. Det är först när vi kommer till den punkten, och Stenson eventuellt ska sätta sitt namn på banan, som vi behöver ta ställning. Vi får se hur det ser ut då.

Än så länge är inget beslut taget och det verkar inte luta åt något håll heller. Men det kan bli så att samarbetet med Stenson avbryts.

Vi får se, men det är inte omöjligt, säger Marcus Håkansson.

Svenska golfförbundet funderar också på hur de ska göra med samarbetet med Henrik Stenson kring en paragolfsatsning samt en juniortävling.

Vi får se, vi tar inga sådana beslut om vi ska ändra i de här samarbetena just nu, det får vi titta på efter sommaren och värdera helt enkelt, sade generalsekreteraren Gunnar Håkansson till TT för en vecka sedan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.