A-
A+

Knivman utklädd till Jokern "ville skada många"

Panikslagna passagerare försökte ta sig ut genom fönstren efter att en knivman gått till attack på ett pendeltåg i Tokyo.
Panikslagna passagerare försökte ta sig ut genom fönstren efter att en knivman gått till attack på ett pendeltåg i Tokyo.
JapanTT-Reuters

Enligt uppgifter till polisen ville den man som gick till attack mot passagerare på ett pendeltåg i Tokyo i söndags "skada många människor".

17 personer skadades i attacken – och för ett av offren är tillståndet allvarligt.

Annons

Annons

17 personer skadades när en 24-årig man, klädd som Jokern från "Batman"-filmerna, i söndags gick till attack med en kniv på ett pendeltåg i den japanska huvudstaden Tokyo.

Mannen hällde därefter ut en vätska som han tände på innan han hoppade ut genom ett fönster till tåget, som var på väg in till den extremt vältrafikerade Shinjukustationen i Tokyo.

I efterföljande förhör har 24-åringen, som greps av polis på platsen, berättat att han under dådet "ville skada många människor" och "dömas till dödsstraff", enligt Reuters.

Mannen har även berättat att han planerat dådet under flera månader – då han bland annat köpt kniven, som användes vid attacken, på internet – och att han valt tidpunkten med tanke på att Tokyo vanligtvis fylls av festande människor under Halloween.

Videoupptagningar visar hur 24-åringen, klädd i knallgrön skjorta, blå kostym och en lila rock och sminkad som att han vore på väg till en Halloweenfest – lugnt sitter och röker en cigarett i tågvagnen i samband med dådet.

16 av de 17 personer som skadades i söndagens dåd drabbades av lättare rökskador, medan tillståndet för en man i 70-årsåldern är fortsatt allvarligt.

Japans transportminister Tetsuo Saito uppmanade på en presskonferens under tisdagen landets tågbolag till större vaksamhet för att förhindra fler attacker.

"Tåg är nödvändiga för att samhället ska fungera och det är av högsta vikt att passagerarna känner sig trygga", sa han till det samlade pressuppbådet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.