A-
A+

Kommunsossar vill helst samarbeta med C

Socialdemokratiska kommunpolitiker gillar samarbetet med C. Arkivbild.
Socialdemokratiska kommunpolitiker gillar samarbetet med C. Arkivbild.
PolitikTT

Socialdemokratiska kommunpolitiker vill helst att partiet ska samarbeta med Centern i en regering. Hellre C än både Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Centerpartiet är det mest populära samarbetspartiet för socialdemokratiska kommunpolitiker. Det är även favoriten bland tilltänkta koalitionspartner inom en regering, visar en enkät som SVT Nyheter ställt till landets ledande kommunpolitiker.

Drygt hälften av kommunpolitikerna har svarat och av dem uppger över 90 procent att de vill att partiet ska fortsätta sitt budgetsamarbete med Centerpartiet. Inte lika många vill se ett budgetsamarbete med Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Och i en eventuell regeringskoalition är Centerpartiet enligt SVT klart mer populärt än såväl MP som V som tilltänkta koalitionspartners.

Det har varit positivt att samarbeta med Centerpartiet, det är positivt, och det vore märkligt om det inte också kunde fortsätta att vara positivt, säger till exempel Carl Lindberg (S), vice ordförande i Uppsala kommunfullmäktige.
Jag vet att många har haft svårigheter med Miljöpartiet och man har tyckt lite olika i olika frågor, så kanske tycker man att det är enklare med Centerpartiet, säger Sara Axelsson Gustafsson (S), ordförande i Arboga arbetarekommun.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss