A-
A+

Kongressen vill åtala Trumps stabschef

Vita husets tidigare stabschef Mark Meadows vill inte samarbeta med utredarna som granskar expresident Donald Trumps inblandning i stormningen av Kaptolium.
Vita husets tidigare stabschef Mark Meadows vill inte samarbeta med utredarna som granskar expresident Donald Trumps inblandning i stormningen av Kaptolium.
USATT

Expresidenten Donald Trumps stabschef i Vita huset, Mark Meadows, bör ställas inför rätta för trots mot kongressen, anser USA:s representanthus.

Annons

Annons

Anledningen är hans ovilja att samarbeta med det särskilda utskott som utreder Trumps inblandning i stormningen av Kapitolium den 6 januari.

Han riskerar därmed samma öde som Trumps tidigare chefsstrateg Steve Bannon, som åtalades för kongresstrots av en federal åtalsjury för en månad sedan.

Utredningsutskottet röstade i måndags för att Meadows bör åtalas, och fallet togs därmed vidare till det demokratledda representanthuset, som nu har gått på utskottets linje. Ledamöterna röstade 222–208 för att åtal bör väckas. Det avgörande beslutet fattas dock av justitiedepartementet.

Meadows anses vara ett nyckelvittne i Kapitolium-utredningen eftersom han var Trumps närmsta medarbetare och befann sig med presidenten medan hans anhängare stormade kongressbyggnaden.

Den tidigare stabschefen har förut samarbetat med utskottet och har överlämnat tusentals mejl och sms till utredningen, men när utredarna i förra veckan ville ställa frågor till honom dök han inte upp.

Meadows motsätter sig ett åtal och har själv svarat med att stämma utredningen för att de efterfrågar information som, enligt honom, är alltför bred, omfattande och irrelevant, enligt nyhetsbyrån AP.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.