A-
A+

Koppangs skada oroar inför VM

Nina Koppang i VM-kvalmatchen mellan Sverige och Ukraina i våras.
Nina Koppang i VM-kvalmatchen mellan Sverige och Ukraina i våras.
HandbollTT

Den svenska handbollstruppen dras med ovisshet kring skador med två veckor kvar till VM. Mathilda Lundström har knäsmärtor, Nina Koppang är orolig efter att ha vridit armbågen ur led och flera ligamatcher återstår innan förbundskaptenen Tomas Axnér kan pusta ut.

Jag sitter hemma och korsar fingrarna för att alla står på benen på söndag kväll, säger han till TT.

Annons

Annons

I söndags när Sävehof mötte Metz klev högersexan Mathilda Lundström och högernian Nina Koppang, två i den svenska VM-truppen, av med skador.

När man tittat närmare på skadorna verkar det som att Lundström, som fick knäet lindat på plats, ska ha klarat sig undan lindrigt. Koppangs armbåge, som vreds ur led, kan däremot bli ett orosmoment inför mästerskapet.

Nina Koppang orolig

Det är klart att det inte är så jättebra tajming nu. Det är skönt ändå att det är högerarmen. Det kommer inte att påverka mitt handbollsspel jättemycket men det är klart att jag känner en oro om det skulle vara något som tar lite längre tid att läka, säger den vänsterhänta Koppang själv om skadan till SVT.

19-åringen, som är VM-uttagen som extraspelare, avstår torsdagens ligamatch mot Skövde och uppger för SVT att hon då ska genomgå vidare undersökningar, bland annat en magnetröntgen.

Förbundskaptenen Tomas Axnér har tagit del av lagläkarens bedömning och konstaterar att skadorna inte anses vara allvarliga i nuläget. Han säger att det ser "försiktigt optimistiskt ut" för både Lundström och Koppang, där frågetecknen är minst för Lundström. Han poängterar dock att flera matcher kvarstår innan han vet hur skadeläget ser ut för truppen i sin helhet.

Annons

Annons

Axnér på tå fram till söndag

Som förbundskapten är man är alltid beredd på att det kan hända saker. Jag sitter hemma och korsar fingrarna för att alla står på benen på söndag kväll, säger han till TT.

Det finns dessutom större flexibilitet kring truppen i år, jämfört med tidigare, säger han.

Det är enklare nu när vi åker ned med 18 spelare istället för 16 och har fem byten under mästerskapet. Det är generöst tilltaget kopplat till skador, vilket ger oss lite mer utrymme för någon extra dag att krya på sig, även om vi principiellt vill spela med friska spelare, säger Axnér.

De blågula damerna spelar sin första VM-match den 3 december mot Uzbekistan. Laget blev fyra i OS i somras.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.