A-
A+

Körde i fel fil – polis erkänner grovt rattfylleri

Mannen körde bland annat i fel fil i hög hastighet vilket tvingade andra bilister att tvärbromsa och väja. Arkivbild.
Mannen körde bland annat i fel fil i hög hastighet vilket tvingade andra bilister att tvärbromsa och väja. Arkivbild.
BrottTT

En polisman i Eskilstuna åtalas för grovt rattfylleri efter att bland annat ha kört i fel fil med 1,4 promille alkohol i blodet.

Annons

Annons

Det var en kväll i början av augusti som flera medtrafikanter blev vittnen till den åtalade mannens vansinnesfärd, rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

Ett par hamnade bakom den åtalades bil strax väster om Eskilstuna och lade märke till att han körde vingligt. Därefter försökte han köra om en lastbil, trots att vägskyltar signalerade att vägen snart skulle bli enfilig. Enligt paret räddade lastbilschauffören situationen genom att köra fortare.

En kort stund senare körde polismannen, som var ledig vid tillfället, ner i en slänt och blev stående. Paret försökte då ta kontakt med honom, men lyckades inte få honom att sluta köra. I stället lyckades han få loss bilen och började köra tillbaka till Eskilstuna – mot mötande trafik.

Enligt vittnesuppgifter ska mannen ha kört i 140–150 kilometer i timmen och flera bilar tvingades bromsa och väja för att undvika kollision innan polisen till sist fick stopp på honom.

Polismannen har i förhör erkänt att han druckit alkohol den aktuella dagen och att han även kan ha tagit sömntabletter. Han uppger också att han har alkoholproblem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.