A-
A+

Kraftigt ökad vinst för Kindred

Spelbolaget Unibets ägare Kindred som bland annat erbjuder spel på olika matcher har lämnat delårssiffror.
Spelbolaget Unibets ägare Kindred som bland annat erbjuder spel på olika matcher har lämnat delårssiffror.
EkonomiTT

Spelbolaget Kindred redovisar ett kraftigt vinstlyft. Andra kvartalet har också inletts starkt, meddelar bolaget.

Annons

Annons

Annons

Annons

Kindred är först ut av spelbolagen att rapportera under delårsperioden. Låga jämförelsetal då stor del av idrottsverksamheten låg nere på grund av coronapandemin gör att man nu redovisar en kraftigt ökad vinst före skatt jämfört med föregående kvartal. Vinsten landade på 85,3 miljoner pund jämfört med 2,4 miljoner pund förra året. Det så kallade spelöverskottet uppgick samtidigt till 352,6 miljoner pund, mot 249,7 miljoner pund ett år tidigare.

Antalet aktiva kunder steg samtidigt till drygt 1,8 miljoner från 1,5 miljoner ett år tidigare.

"Den positiva utvecklingen från 2020 har fortsatt in i 2021 på alla våra marknader och inom samtliga produktsegment. Vi avslutade 2020 med ett rekord vad det gäller antalet aktiva kunder och det är glädjande att se den trenden fortsätta in i första kvartalet 2021, med ett nytt rekord", skriver vd:n Henrik Tjärnström i rapporten.

Spelbolagen har under det senaste halvåret gått starkt på börsen och Kindreds aktie har till exempel lyft drygt 100 procent i år.

Enligt Kindred har också andra kvartalet på 2021 inletts starkt.

"Andra kvartalet 2021 har börjat bra, med ett genomsnittligt dagligt spelöverskott för de första 25 dagarna i april som är 52 procent (55 procent efter justering för valutakurseffekter) högre än hela andra kvartalet 2020", skriver vd:n i rapporten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr