A-
A+

Kränkning på basketgymnasium anmäls

Nu utreds en kränkning vid Marks riksidrottsgymnasium i basket som lett till en polisanmälan om misshandel. Arkivbild.
Nu utreds en kränkning vid Marks riksidrottsgymnasium i basket som lett till en polisanmälan om misshandel. Arkivbild.
BasketTT

Kränkande behandling och ibland även sexuella övergrepp, har den senaste tiden uppmärksammats när det gäller inkilningar inom ishockeyn.

Nu utreds även en kränkning vid Marks riksidrottsgymnasium i basket som lett till en polisanmälan om misshandel, uppger SVT.

Annons

Annons

Enligt en video som SVT tagit del av snärtar ett gäng äldre pojkar på elevhemmet en förstaårselev upprepade gånger med blöta handdukar. Videon har sedan spridits bland basketeleverna.

Det är fruktansvärt att se. Det är inget man vill se på sin skola, säger ansvarig rektor Johan Westerberg till SVT.

Trots att incidenten som filmades inträffade i mitten av augusti, dröjde det till slutet av september innan skolan fick kännedom om vad som hade hänt. Då gjordes en polisanmälan om misshandel och skolans huvudman, Marks kommun, har genom sin barn- och utbildningsförvaltning startat en utredning som fortfarande pågår.

Vad är det som har hänt? Finns en tystnadskultur? Ett mönster? Vad kan vi göra bättre? Det finns säkert saker. Därför välkomnar jag den här utredningen, säger Westerberg.

I somras uppmärksammades en rad missförhållanden och kränkningar av elever vid det nu nedlagda gymnasiet för vattenskidor och wakeboard i Fagersta.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.