Krävs inget bullerskydd vid Boovallen

Det behövs inte byggas något bullerplank vid Boovallen i Nacka. Arkivbild.
Det behövs inte byggas något bullerplank vid Boovallen i Nacka. Arkivbild.
FotbollTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Mark- och miljööverdomstolen anser inte att ett bullerskydd måste byggas vid Boovallen i Nacka. Däremot anser man att det krävs vissa tidsbegränsningar för idrottsverksamheten där, eftersom bullret enligt domstolen ger upphov till en olägenhet för människors hälsa.

Buller- och ljudbråket kring fotbollsplanen Boovallen har pågått i flera år sedan grannar klagat på hög ljudvolym från barn och ungdomar som spelar fotboll. I juli beslutade mark- och miljödomstolen att begränsa öppettiderna på idrottsplatsen och att bullerskydd ska byggas, men det senare beslutet rivs nu alltså upp.

Bullerskydden skulle kosta mellan 4,5 till 12 miljoner kronor och ge en begränsad effekt vid Boovallen, enligt domen. Domstolen har därför ansett att bullerskydd inte är en miljömässigt motiverad och rimlig åtgärd i detta fall, skriver man.

"Domstolen har gjort en avvägning mellan grannarnas intresse av att begränsa bullerstörningarna och det allmänna intresset av idrottsverksamhet", säger hovrättsrådet Ulf Wickström i en kommentar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons