A-
A+

Krisbankens aktie pressas nedåt igen

Fortsatt förtroendekris för skandalomsusade Credit Suisse. Arkivbild
Fortsatt förtroendekris för skandalomsusade Credit Suisse. Arkivbild
EkonomiTT-Bloomberg

Ett stödpaket på motsvarande 650 miljarder och schweiziska myndigheter som uttalat sig lugnande om bankens finanser gav ett rejält kurslyft för den krisdrabbade schweiziska storbanken Credit Suisse i torsdags.

Men på fredagen vänder det nedåt igen.

Annons

Annons

Nedgången följer på det att Credit Suisse och den större schweiziska konkurrenten UBS förklarat att de inte är intresserade av en fusion – ett spår som det schweiziska finansdepartementet uppges sträva efter för att dämpa oron för en kollaps för den anrika förmögenhetsförvaltaren.

Det har även kommit politiska signaler från Schweiz största parti – högerpartiet Folkpartiet – att man inte vill se skattepengar plöjas in i Credit Suisse för att rädda banken.

Credit Suisse har varit en av huvudaktörerna i den gångna veckans våg av oro för finansiella problem i banksektorn. Och det verkar inte som förtroendet för banken har återupprättats trots stödpaketet.

Aktien inleder fredagens handel på Zürichbörsen med kraftiga rörelser upp och ned kring nollstrecket. Strax före klockan 10 ligger den på minus 1,5 procent.

Kursen pressas nedåt igen efter rusningen uppåt med 19 procent i torsdags. Och sedan årsskiftet är aktien fortfarande på minus 28 procent, medan nedgången på ett år ligger på drygt 70 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.