A-
A+

Kristersson kan inte lova 5:50 kronor lägre pris

'Ingen kan säga exakt' hur stor prissänkningen blir, enlig statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild.
"Ingen kan säga exakt" hur stor prissänkningen blir, enlig statsminister Ulf Kristersson (M). Arkivbild.
PolitikTT

Annons

Det är inte säkert att dieselpriset sänks med 5:50 kronor per liter efter att Tidöpartierna sänkt reduktionsplikten till sex procent vid årsskiftet. Det säger statsminister Ulf Kristersson (M) till TT.

Ingen kan lova exakt, för det beror på vilka priseffekter vi har av andra skäl också naturligtvis. Vi gjorde ett räkneexempel som visar att har man väldigt höga inblandningskrav av biobränsle, som är mycket dyrare, då blir det stora prisskillnader.

När förslaget presenterades i helgen skrev regeringen och Sverigedemokraterna att "den nya lägre nivån ska gälla under mandatperioden och gör att det kan bli ungefär 5:50 kronor billigare per liter diesel inklusive moms att tanka redan 2024".

Därefter har flera i drivmedelsbranschen sagt att prissänkningen kanske inte kommer i närheten av den siffran. Priset kan till och med gå upp.

Det finns säkert de i drivmedelsbranschen som inte gillar det här, det har jag respekt för. Men det är inte för deras skull som vi sänker reduktionsplikten utan det är för svenska hushåll, säger Kristersson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.