Kritik efter snömatchen: "Det var katastrof"

Eskilstunas Loreta Kullashi under fotbollslandslagets samling på Ullevi inför EM-kvalmatcherna mot Lettland och Island.
Eskilstunas Loreta Kullashi under fotbollslandslagets samling på Ullevi inför EM-kvalmatcherna mot Lettland och Island.
FotbollTT

Piteå tog en blytung 1–0-seger mot Eskilstuna i bottenstriden av damallsvenskan. Men matchen borde inte ha spelats på grund av snön, säger Eskilstunastjärnan Loreta Kullashi.

Det här kan bli avgörande i slutändan. Det vore fruktansvärt, säger Kullashi.

Annons

Annons

Det är kallt på Ullevi när Loreta Kullashi möter pressen efter måndagens träning med fotbollslandslaget, den första inför EM-kvalmatcherna mot Lettland och Island. Men det är ändå att föredra mot söndagens väder i Piteå, säger hon medan andedräkten förvandlas till rök.

Det här känns som sommar och sol. Det är skönt att få spela på en vanlig plan. Det är fortfarande kallt men det är inte som i går, säger Kullashi.

Efter en del skottande och trots fortsatt snöfall valde domarna att till slut ge klartecken för Piteås match mot Eskilstuna på söndagen. Hemmalaget bemästrade de svåra förhållandena bäst och tog en viktig 1–0-seger i den jämna bottenstriden. Det skickade Piteå upp på säker mark, samtidigt som Eskilstuna drogs närmare nedflyttningsstrecket.

"Det var katastrof"

Efteråt var många kritiska till att matchen spelades medan Umeå–Kristianstad flyttades fram en dag på grund av liknande snöproblem.

”Hur kan man tillåta och spela matchen i Piteå idag? Umeå-KDFF ställdes in pga snön. Det borde matchen i Piteå också gjorts. Tur att det inte blev några allvarliga skador idag då det fanns väldigt hög risk för det pga underlaget i Piteå", twittrade bland andra Eskilstunas fystränare Annica Barsley.

Loreta Kullashi håller med.

Vi tänkte att vi får acceptera läget och spela. Men under matchens gång märkte man att ”shit, det går ju inte göra någonting, det går inte att spela normalt.” Det var katastrof, säger Kullashi.
Det var att åka skidor på planen som gällde.

21-åringen byttes in till andra halvlek, hennes första spelminuter efter ett par veckors frånvaro på grund av en fotskada. Det gjorde läget extra prekärt, säger hon.

Det är klart att det är stor skaderisk. Jag tycker inte att den borde ha spelats alls. Som tur var blev det inga farliga skador. Det kunde ha varit värre.

Annons

Annons

Getingbo i botten

Med tre omgångar kvar ligger Umeå på nedflyttningsplats på 19 poäng, Piteå har placeringen strax ovanför med lika många poäng medan Djurgården och Eskilstuna ligger på 20 poäng. Även Växjö, 21 poäng, är inblandat i bottenstriden.

Att snömatchen i Piteå kan bli så avgörande för kampen om att undvika nedflyttning är surt, säger Kullashi.

Ja, verkligen. Vi hade velat ge dem en riktig match, jag tror att vi hade vunnit då om jag ska vara helt ärlig. Det är surt, särskilt när det är så tajt. För det här kan vara avgörande i slutändan, och det skulle vara riktigt surt. Det vore fruktansvärt.
Vi skulle inte ha spelat alls. Det är lätt att säga när man har förlorat men det var verkligen så. Det gick inte att spela.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons