A-
A+

Kritiken mot Qatar-VM: "Förstår inte varför"

Emil Forsberg tycker att det är märkligt att fotbolls-VM 2022 spelas i Qatar.
Emil Forsberg tycker att det är märkligt att fotbolls-VM 2022 spelas i Qatar.
FotbollTT

Landslagsstjärnan Emil Forsberg är kritisk till att fotbolls-VM spelas i Qatar.

Nu ska inte vi åka till VM, och jag är glad över att jag har semester om vi säger så, säger 30-åringen.

Annons

Annons

Fotbolls-VM i Qatar är bara cirka två månader bort. Efter förlust i playoff-mötet med Polen lyckades Sverige dock inte kvalificera sig.

Efter landslagets träning på Stockholms stadion riktar RB Leipzig-stjärnan Emil Forsberg kritik mot att mästerskapet spelas i just Qatar.

Jag har aldrig förstått det valet om jag ska vara helt ärlig. Jag tycker det är väldigt konstigt. Jag förstår inte varför ett VM ska spelas på vintern. Det är bara konstigt, men det är som det är nu, säger Forsberg.

"Komplicerad fråga"

Bland annat det norska fotbollsförbundet har varit mycket kritiskt till att det internationella fotbollsförbundet, Fifa, har beslutat att VM ska spelas i Qatar. Ett land som anklagas för att kränka grundläggande mänskliga rättigheter, bland annat genom förbud mot homosexualitet och behandling av gästarbetare.

TT: En del förbund har ju valt att inte åka till VM, men Svenska fotbollförbundets linje är att åka. Tycker du det är rätt beslut?

Nu ska ju inte vi åka i vilket fall. Det där är en fråga som är komplicerad, och jag förstår att du ställer den. Nu ska inte vi åka till VM, och jag är glad över att jag har semester om vi säger så, säger 30-åringen.

Trots att Forsberg är kritisk till att mästerskapet spelas i Qatar kommer han att följa mästerskapet.

TT: Vem är favorit till VM-guldet?

Det är en bra fråga, faktiskt. Jag vet faktiskt inte, jag har ingen exakt guldfavorit jag kan säga nu. Men jag tror att det kan bli spännande.

Det finns dock ett par spelare vars framfart han kommer att följa lite extra noga under VM.

Alla mina grabbar i laget (Leipzig) som får vara med och får chansen att spela ska det bli väldigt kul att följa, så klart, säger Bundesligaproffset.

Annons

Annons

"Kommer kännas konstigt"

VM kommer att spelas mellan den 20 november och 18 december. RB Leipzig spelar sin sista match innan VM-uppehållet den 12 november. Därefter spelar laget sin följande ligamatch, mot Bayern München, först den 23 januari.

TT: Hur känns det att ha två månader ledigt mitt under säsongen?

Det ska bli skönt att få en lång semester. Det kommer kännas konstigt framför allt att få semester på vintern, det har jag inte haft på väldigt länge. November-december blir en konstig känsla, vi kommer ju träna på ändå ett tag, men det ska bli skönt att få vara med familjen och åka bort lite, säger Forsberg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.