A-
A+

Kultförklarad långkörare på Netflix i höst

Cosmo Kramer, George Costanza, Jerry Seinfeld och Elaine Benes är huvudpersonerna i komediserien 'Seinfeld'. I höst visas alla 180 avsnitt på Netflix. Pressbild.
Cosmo Kramer, George Costanza, Jerry Seinfeld och Elaine Benes är huvudpersonerna i komediserien "Seinfeld". I höst visas alla 180 avsnitt på Netflix. Pressbild.
TvTT

Det är dags för en ny generation att stifta bekantskap med de eviga Manhattansinglarna Jerry Seinfeld, George Costanza, Elaine Benes och Cosmo Kramer. Den 1 oktober får komediserien "Seinfeld" premiär på Netflix, rapporterar New York Post.

Annons

Annons

Serien – som blev känd som ”the show about nothing” eftersom den inte handlar om någonting annat än fyra vänner i New York som brottas med medelklassneuroser och hamnar i den ena bisarra situationen efter den andra – sändes mellan 1989 och 1998 och alla nio säsonger kommer att läggas ut på strömningstjänsten i höst.

Netflix tecknade redan 2019 rättigheterna till "Seinfeld" i ett femårskontrakt med Sony Pictures Television, som kontrollerar distributionen av den tidigare NBC-serien. Då låg serien fortfarande under ett streamingavtal med Hulu, där den har sänts fram till sommaren.

I ett pressmeddelande säger Netflix vd Ted Sarandos: "Det är första gången vi har tagit en risk av den här storleken och går all-in på nio säsonger. Men Jerry har skapat något så exceptionellt med den här situationskomedin som ingen någonsin har gjort tidigare."

Skaparen och huvudpersonen Jerry Seinfeld, 67, säger i ett uttalande. ”Larry (David medskapare och manusförfattare) och jag är enormt tacksamma till Netflix för att de tar den här chansen. Det krävs mycket mod för att lita på två "schmucks" som bokstavligen hade noll erfarenhet av tv när vi gjorde det här.”

"Seinfeld" vann under åren tio Emmy-statyetter, bland annat för bästa komediserie 1993. Michael Richards tilldelades priset som bästa biroll i en komediserie tre gånger för rollen som Cosmo Kramer och Julia Louis-Dreyfus fick samma pris en gång.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!