A-
A+

Kulturministern om "Idol": "Viktigt bidrag"

Parisa Liljestrand tycker att 'Idol' utgör ett viktigt bidrag till det svenska kulturlivet. Arkivbild.
Parisa Liljestrand tycker att "Idol" utgör ett viktigt bidrag till det svenska kulturlivet. Arkivbild.
TvTT

Hon är den första kulturministern som har gästat "Idol". Nu markerar Parisa Liljestrand (M) på sitt nystartade Instagramkonto att "hela produktionen och programmet är ett viktigt bidrag till svenskt kulturliv".

Annons

Annons

Parisa Liljestrand startade sitt konto på Instagram för bara en vecka sedan och har i skrivande stund 782 följare. Tidigare ministrar, som Jeanette Gustafsdotter (S) och Amanda Lind (MP) har flitigt använt sig av plattformen för att nå ut med sitt politiska budskap och ge en fingervisning om vad som prioriteras inom kulturområdet.

Under veckan som gått har den nyblivna kulturministern, förutom intervjuer med olika medier, hunnit med att bevista konserten "En kväll för Iran: Kvinna, liv, frihet" på Dramaten samt besöka fredagsfinalen i "Idol".

"Det var här det började för några av våra mest folkkära artister. Och det är här som morgondagens stjärnor tänds", skriver Parisa Liljestrand och tackar "Idol" i TV4, som hon sedan alltså beskriver som "ett viktigt bidrag" till det svenska kulturlivet.

Parisa Liljestrand har tidigare hamnat i blåsväder för att hon i en intervju felaktigt har beskrivit sig som litteraturvetare och för att hon i en frågestund i SVT misstagit filmregissören Ruben Östlund för att vara författare.

När hon under "Idol"-sändningen fick frågan om vem hennes favoritartist är svarade Liljestrand skämtsamt:

Det är nog ganska enkelt, måste vara Ruben Östlund.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.