A-
A+

Kulusevski: "Jag har en del kvar"

Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.
FotbollTT

Det är inte som det brukar vara i Juventus.

Segermaskinen hackar, det ryktas om oro i omklädningsrummet. Mitt i smeten befinner sig Dejan Kulusevski.

Det är en besvikelse, absolut. Vi är Juventus och vill vinna ligan varje år. Vi måste framför allt börja spela bättre, säger han.

Annons

Annons

Kulusevski spelade från start i VM-kvalet mot Georgien i torsdags men fick under söndagskvällen sitta på bänken fram till den 82:a minuten i 3–0-segern mot Kosovo.

I höstas tog han illa vid sig av att han inte fick spela i Nations League mot Frankrike.

Då ryckte Zlatan Ibrahimovic ut till 20-åringens försvar och uttalade sig kritiskt i sociala medier.

"Glad över lagets prestation"

Kulusevskis reaktion den här gången? En axelryckning.

Det kändes inget speciellt. Ibland spelar man, ibland spelar man inte. Det var en mycket bra vinst och jag är väldigt glad över lagets prestation, säger han.

Kulusevski har fått stort förtroende av tränaren Andrea Pirlo under sin första säsong i Juventus – men talangen är inte helt nöjd med vad han presterat.

Det har varit helt okej. Det är inte världens lättaste att komma in som 20-åring och spela så många matcher som jag har spelat. Det har varit en helt ny grej, i lagen jag spelat i tidigare har jag haft mer boll, nu måste jag anpassa mig mer till de andra spelarna. Det kommer att ta lite tid, men det är nyttigt för mig att jag lär mig det i min ålder.

Annons

Annons

Inte den rätta atmosfären

Juventus har dominerat italiensk klubblagsfotboll i nästan tio år, men den här säsongen ser Inter ut att vinna Serie A. Dessutom åkte klubben ur Champions League redan i åttondelsfinalen mot Porto.

Motgångarna har satt sina spår.

Det är inte den atmosfär vi vill att det ska vara. Men när det går emot är då de riktiga mästarna visar sig. Vi måste träna och jobba hårdare. Det går inte att tycka synd om sig själv. Alla måste se sig själva i spegeln och göra det bättre.
Vi måste få ett bättre spel, sedan får vi börja kolla på resultaten. Ibland är det så i fotboll, man måste ha tålamod och jobba hårt.

"Sista som saknas"

Din egen utveckling?

Jag har en del kvar. Framför allt har det varit väldigt mycket platsbyten. som jag inte är van vid. Jag har spelat på en ny position varje match. Det har varit väldigt lärorikt. Jag känner att jag är väldigt nära där jag vill vara, det är bara det sista som saknas.

Din favoritposition?

Som "tia", offensiv mittfältare bakom anfallarna.

Som i landslaget?

Inte riktigt. Man kan förstås vrida på det, men den position Emil (Forsberg) hade i går är så nära "nummer tio" man kan bli. Väljer jag här är det på högerkanten (på mittfältet), säger han.

Förbundskaptenerna Janne Andersson och Peter Wettergren har gjort klart att de i landskampen mot Estland på onsdag vilar åtskilliga spelare som deltog i VM-kvalen.

Hur det påverkar Kulusevski är oklart. Efter petningen mot Kosovo är han spelsugen.

Det är precis som alltid. Det är kul att spela fotboll, att försöka njuta så mycket man kan och göra det bästa. Jag går in med samma tänk inför varje träning och match. Jag är bara glad att det är match på onsdag och ser fram emot den.

Möjligt svenskt lag mot Estland: Karl-Johan Johnsson – Emil Krafth, Joakim Nilsson, Carl Starfelt, Pierre Bengtsson – Ken Sema, Mattias Svanberg, Jens Cajuste, Jesper Karlsson – Robin Quaison, Marcus Berg.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!