A-
A+

Kulusevski kvalladdade – på Zlatans 40-årsfest

Dejan Kulusevski under en pressträff inför VM-kvalmatchen mot Kosovo på lördag.
Dejan Kulusevski under en pressträff inför VM-kvalmatchen mot Kosovo på lördag.
FotbollTT

I Juventus har speltiden varit knapp. Men i Janne Anderssons landslag är Dejan Kulusevski numera given.

Jag är bekväm här och mår bra här, säger Kulusevski, som i helgen var en av gästerna på Zlatan Ibrahimovics 40-årsfest.

Annons

Annons

Hemma i Turin har Dejan Kulusevski den här säsongen mestadels varit inhoppare under den italienska storklubbens nygamle tränare Massimiliano Allegri.

Vi har börjat vinna lite på slutet, jag har inte spelat så mycket. Men det är på bättringsvägen. Jag hoppas att jag får spela mer och vinna matcher som vi gör just nu, säger Kulusevski.

Han tycker att formen är god, men medger att den nuvarande rollen i klubblaget är svår.

Det är det svåraste som finns i fotboll att hela tiden anpassa sig till det nya. Det kommer en ny tränare, en ny stab. Det tar tid när man börjar på något nytt, men det är lärorikt. Det krävs tid för att jag ska känna mig bekväm.

Inhopp mot Torino

Sedan ska jag vara ärlig och säga att det är svårt att komma in i matcher, det är något jag försöker bemästra: att komma in och spela 15–20 minuter ibland. Men det senaste inhoppet jag gjorde mot Torino, då jag spelade tio minuter, var riktigt bra. Om jag kan fortsätta att hoppa in i matcher på det sättet så tror jag att jag kommer att få spela mycket mer.

Desto mer av den varan har Dejan Kulusevski haft i det svenska fotbollslandslaget. I "Blågult" har 21-åringen startat båda höstens hittills spelade VM-kvalmatcher (2–1-seger mot Spanien följt av en 1–2-förlust mot Grekland).

Och dessutom spelat en central roll. Det är därför inte så förvånande att anfallaren ser fram emot landslagssamlingarna, där även Grekland väntar på tisdag.

Jag älskar att vara här. Det är två bra matcher, och det kommer att bli kul att spela. Jag har haft två bra träningar hittills så det känns mycket bra, säger Kulusevski.

Annons

Annons

"Positiv energi"

TT: Skillnaderna mellan Allegris och Anderssons fotbollsfilosofi och är det lättare att spela i landslaget?

Det är lite skillnad, absolut. Men i slutet av dagen är det samma formation, båda använder ett slags 4–4–2-system. Det är klart att det är skillnad, men jag vill inte gå på alla skillnader. Jag är positiv till hur det här i landslaget. Det är väldigt positiv energi och det är något jag trivs bra i.

TT: Är det viktigare nu, när du är i en process i Juventus, att komma hem och spela i landslaget?

Jag tycker att det är jätteviktigt och framför allt jättekul att komma hit, få känna sig bra och vi har väldigt kul. Förhoppningsvis får jag spela och göra det jag älskar.

Födelsedagsfirade med Zlatan

Zlatan Ibrahimovic togs först ut till den här landslagssamlingen, men tvingades senare lämna återbud på grund av den skada som hållit anfallsveteranen borta från spel en längre tid. Kulusevski träffade Ibrahimovic bara för några dagar sedan – på storstjärnans 40-årsfest.

Det var jättekul att vara där. Kul att umgås med sådana som han. Jag hade en bra kväll, säger Kulusevski som fick en lyckönskning av Ibrahimovic inför de stundande VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland.
Han sade bara att kör hårt och vinn de här två matcherna.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.