Kulusevski mot Rabiot i Juve-duell

Dejan Kulusevski under herrlandslagets träning på Stade de France i Paris inför Nations League-matchen mot Frankrike på tisdag.
Dejan Kulusevski under herrlandslagets träning på Stade de France i Paris inför Nations League-matchen mot Frankrike på tisdag.
FotbollTT:s korrespondent

Två nya Juventus-stjärnor glänser inför Sveriges möte med Frankrike i Nations League.

Och en gammal hyllar båda två.

Annons

Annons

Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps gjorde fem säsonger för de vitsvarta i slutet av 1990-talet. Nu gläder han sig över hur 25-årige landsmannen Adrien Rabiot blommat upp ordentligt i samma lag.

Jag är mycket glad för honom. Han förtjänar det och det är bra för landslaget, säger Deschamps på presskonferensen inför tisdagens Nations League-möte med Sverige.

Rabiot har fått stort beröm i fransk press efter bortasegern mot Portugal i lördags. Insatsen då var kanske hans bästa hittills i landslaget, dit han nu tagits till nåder igen, efter att ha lyckats peta sig själv under uppmärksammade former 2018.

Vägrade vara reserv

Rabiot vägrade ställa upp på att bara vara reserv på hemmaplan inför VM i Ryssland och hamnade därför i Deschamps frysbox ända fram till i år.

Nu hyllas han i stället.

Jag är inte överraskad över hans nivå. Han har alltid haft en stor potential, men nu har han mognat, säger franske lagkaptenen Hugo Lloris.

Hyllningar hörs även för Rabiots svenske lagkamrat Dejan Kulusevski.

Han gör väldigt bra saker med Juventus och kan användas på många positioner. Han är väldigt bra framför mål, en ung spelare med många kvaliteter, konstaterar Deschamps.

Annons

Annons

"Otroligt viktig"

Sveriges vice lagkapten Marcus Berg håller med.

Det är en smart spelare, gillar att hitta ytor mellan mittfält och försvar. Han kommer att bli otroligt viktig för oss – och har visat det redan, säger Berg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons