A-
A+

Kulusevski: Vissa uppoffringar får man göra

Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.
FotbollTT

Han har karriärens längsta, tuffaste men också framgångsrikaste klubblagssäsong precis bakom sig.

Tröttheten syns.

Och då står ett EM framför honom.

Det är som det är, vissa uppoffringar får man göra i livet, säger Dejan Kulusevski.

Annons

Annons

I helgen spelade han ligaavslutningen i Serie A. Segern borta mot Mattias Svanbergs Bologna räddade en fjärdeplats i Serie A – och därmed spel i Champions League till hösten.

Om det nu blir så. Uefa utreder Juventus starka engagemang i de havererade planerna på en superliga och straffet kan bli uteslutning från de europeiska cuperna.

Jag tror inte att det blir så, säger Kulusevski.

"Den bästa känslan"

Juventus fall från tronen efter år av dominans i den italienska ligafotbollen satte sina spår under säsongen. Men mycket räddades i sista stund – med 20-åringen från västra Stockholm i en huvudroll.

Han gjorde ett mål – det första – i 2–1-segern i cupfinalen mot Atalanta nyligen.

Överlägset den bästa känslan det här året, kanske i karriären. När bollen kom emot mig så var jag säker på att det blir mål. Det är en sån känsla man spelar fotboll för, säger han.

Slutet gott, allting gott? Nja, Kulusevski sticker inte under stol med att det var en turbulent säsong.

Det har varit upp och ned, bra ibland, ibland dåligt, men jag har fått spela mycket och är tacksam för det. Det har lärt mig otroligt mycket. Det var viktigt att avsluta så starkt som vi gjorde så att vi kan släppa det.

Annons

Annons

Lär sig av Ronaldo

Omgiven av världsstjärnor snappar han upp något här, något där och en hel del från Cristiano Ronaldo.

Jag har lärt mig mycket av honom, framför allt utanför planen. Jag kollar hur han tränar, vad han äter och jag frågar massor.

Men han har inte undgått att påverkas av allt som rört sig runt Juventus.

Det har varit speciellt. Det är svårt som spelare. Vi märker när det händer grejor. Ibland blir det så i fotboll, att det inte blir som man tänker.

Tränaren Andrea Pirlo sägs sitta löst. Kulusevski målar en bild av den tidigare mittfältseleganten som en varm, omtänksam tränare.

Han har betytt mycket, mest för att han är en sån fin människa. Jag respekterar honom mycket. Jag har snackat mycket med honom vid mindre bra prestationer. Han har sagt till mig att vara lugn, att inte tänka så mycket på det. Han är en väldigt bra tränare och jag tror att han blir kvar.

Tuffa matcher mot Isak

Med tre knappa veckor kvar till EM-premiären mot Spanien ser han fram emot några lediga dagar efter lördagens landskamp mot Finland.

Under dagarna i Båstad försöker han vila både kroppen och knoppen. På nattduksbordet på hotellrummet ligger David Goggins böcker. Den amerikanske ultramaratonlöparen ger tips om hur mental styrka byggs för att övervinna de svåraste utmaningar.

Och så blir det tv-spel, mest Fifa och NBA och mest mot Alexander Isak, hans jämnårige landslagskompis och kanske – om förbundskapten Janne Andersson ser det så – en partner i ett svenskt anfall många år framöver.

Alexander körde över mig, erkänner Kulusevski.
Han ska få en chans till i kväll, kontrar Isak.
Det spelar ingen roll hur det börjar utan hur det slutar, svarar Kulusevski lugnt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!