Kval till TV-pucken ställs in: "Tråkigt"

De kommande veckornas kvalspel till TV-pucken ställs in. Arkivbild.
De kommande veckornas kvalspel till TV-pucken ställs in. Arkivbild.
(TT)Ishockey

De kommande veckornas kvalspel till ungdomsturneringen TV-pucken ställs in, meddelar Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Detta med hänvisning till rådande coronaläge i landet.

Annons

Annons

"Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp", säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson i ett pressmeddelande.

Han tillägger:

"Det är tråkigt att vi nu behöver ställa in årets kvalspel som skulle spelats på olika platser runt om i landet."

Beslutet gäller såväl killarnas som tjejernas kvalspel och förbundet ser nu över hur TV-pucken ska kunna genomföras på ett smittsäkert sätt i Umeå den 29 oktober–1 november.

Folkhälsomyndigheten meddelade i veckan att man ser en ökad spridning av covid-19 inom lagidrotter på olika nivåer i Sverige, framför allt i ishockey.

Jag tror inte att smittan sprids på isen, det händer i omklädningsrum och när man träffas före eller efter sporten. Personer som smittas här blir extremt sällan sjuka, och når vanligtvis inte sjukvården. Men vi kan få spridning från den gruppen till de som är mer känsliga, sade statsepidemiolog Anders Tegnell på tisdagens pressträff.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons