A-
A+

Kvinna borta – man begärs häktad för mord

En man begärs häktad för mord och människorov.
En man begärs häktad för mord och människorov.
BrottTT

En ung kvinna som försvann i Västernorrland för drygt en vecka sedan är fortfarande borta. Nu begärs en man i 40-årsåldern häktad, misstänkt för människorov och mord. Den misstänkta mannen förnekar brott.

Annons

Annons

Polisens arbete fortsätter efter att en kvinna förra lördagen försvann. Men efter en sökinsats som gjorts under helgen så kan polisen bekräfta att de har fått information som gör att de tror att kvinnan är död.

Det är inte en kropp vi har hittat, därför kommer vi fortsätta insatsen under dagen. Men genom fynd som vi har gjort och annan information, så har vi misstankar om att hon är bragd om livet, säger Josefine Perming Tengqvist, gruppchef på polisens avdelning för grova brott i Västernorrland till TT.

Vilken typ av fynd det rör sig om vill hon dock inte gå in på. Men polisen kommer att fortsätta sökandet, som enligt lokala medier varit inriktad på Kramforsområdet där kvinnans mobiltelefon senast var uppkopplad.

Sökinsatsen kan kommas att utökas men det är ungefär samma område som undersökts under helgen, säger Perming Tengqvist.

Begärts häktad

Kvinnan sågs senast lördagen den 8 oktober i Timrå. I fredags uppgav polisen att en man i 40-årsåldern anhållits misstänkt för människorov alternativt olaga frihetsberövande. Enligt häktningsframställan ska det misstänkta människorovet ägt rum vid 20-tiden den 8 oktober.

Mannen begärs häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och mord.

Han nekar till alla anklagelserna. Jag vill inte gå in på vad han säger mer, säger Pär Näslund, mannens försvarsadvokat, till TT.

"Mannen och kvinnan var inte okända för varandra", heter det i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten. Men på vilket sätt de kände varandra vill polisen inte gå in på.

I häktningsframställan framhåller åklagaren att det i häktningsskälen inte är föreskrivet lindrigare straff än två års fängelse. Där framgår även att det, enligt åklagaren, finns risk för att om den misstänkte skulle vara på fri fot så skulle han kunna undanröja bevis eller försvåra utredningen på andra sätt.

Annons

Annons

Sökte med båt

Under söndagen letade polisen i flera fastigheter samt sökte med båt och dykare i en sjö, enligt SVT Nyheter Västernorrland. Polisen har dock inte bekräftat att de insatserna har med kvinnans försvinnande att göra.

Häktningsförhandling kommer troligen äga rum under tisdagen i Sundsvalls tingsrätt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.