A-
A+

Kvinna död efter att ha attackerats av hund

En man som också blev biten har förts till Norrlands universitetssjukhus med ambulanshelikopter. Arkivbild.
En man som också blev biten har förts till Norrlands universitetssjukhus med ambulanshelikopter. Arkivbild.
OlyckorTT

En kvinna har avlidit efter att ha bitits av en hund i Robertsfors i Västerbotten i söndags kväll. Hon avled på platsen av sina skador, skriver polisen på sin hemsida.

Annons

Annons

En man som också blev biten fördes till Norrlands universitetssjukhus med ambulanshelikopter. Mannen är lindrigt skadad, skriver SVT Västerbotten. Ytterligare en person befann sig på platsen men blev inte skadad.

Hunden ska ha gått till attack mot mannen inne i en bostad. När kvinnan försökte avvärja attacken ska hunden i stället ha attackerat henne, säger Sofia Karlsson, förundersökningsledare vid polisen till SVT Västerbotten.

Det har börjat med att hunden attackerade en av tre som som befann sig på platsen. Kvinnan försöker avvärja angreppet på mannen och händelseförloppet flyttas utomhus och där har hon blivit attackerad och avlider.

Hunden tillhörde den avlidna kvinnan. Det finns därför ingen misstanke om brott. Dödsfallet betraktas som en olycka, skriver polisen på sin hemsida.

Under förmiddagen har förhör hållits med vittnen. Den skadade mannen kommer att förhöras under måndagen. En förundersökning om vållande till kroppsskada är upprättad gällande mannen, men eftersom kvinnan avled så finns ingen misstänkt i ärendet.

Hunden avlivades på plats efter ett beslut från länsstyrelsen. Ytterligare en hund fanns på adressen, och den har omhändertagits med stöd av djurskyddslagen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.