Kvinna dödades vid å – vän åtalas för mord

Polisens tekniker vid Vramsån i skånska Tollarp där en kvinna hittades död i början av december i fjol. Arkivbild.
Polisens tekniker vid Vramsån i skånska Tollarp där en kvinna hittades död i början av december i fjol. Arkivbild.
BrottTT

Den mördade kvinnan låg i en å i skånska Tollarp elva dagar innan kroppen hittades av dykare. Nu åtalas en 21-årig man för mordet.

De var vänner med varandra säger åklagare Kristina Amilon till TT.

Annons

Annons

Åklagaren vill inte gå in på några detaljer kring den åtalade mannens motiv eller hur den 20-åriga kvinnan har dödats. Kroppen hittades av dykare i Vramsån i början december i fjol.

Hon försvann ju den 22 november och jag menar också på att det var den dagen hon dog. Sedan anträffade man hennes kropp den 3 december. Och det är naturligtvis så att om en kropp har legat i vattnet är det ett gediget jobb som rättsläkaren har framför sig när man ska utföra sitt arbete, säger kammaråklagaren Kristina Amilon.

Mördades vid ån

Enligt åtalet har den 21-årige mannen upprepade gånger skurit och huggit kvinnan med ett skarpkantat föremål. Hon dog av en yttre förblödning, men även drunkning kan ha bidragit till dödsfallet. Mordet ska ha skett vid en plats i anslutning till Vramsån.

TT: Har mannen medvetet dumpat kroppen i ån?

Det är omöjligt för mig att svara på. Den frågan kan jag inte närmare gå in på, säger Amilon.

Kvinnan var försvunnen i elva dagar innan kroppen hittades av dykare. Den mordmisstänkte mannen anhölls i sin frånvaro samma kväll och greps dagen efter. 21-åringen nekar till brott.

De här två personerna kände varandra. De var vänner med varandra.

Annons

Annons

Sågs tillsammans

Det finns vittnen som har sett kvinnan och mannen gående längs med E22, som går igenom det lilla samhället Tollarp. Även vittnen som har sett mannen vandra själv längs med E22 senare under dagen har kallats som vittnen till rättegången, som startar i Kristianstads tingsrätt nästa fredag.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons