A-
A+

Kvinna kidnappad – en man gripen

En kvinna i Värnamo kidnappades sent under onsdagskvällen från sin bostad, en man är anhållen misstänkt för människorov. Arkivbild.
En kvinna i Värnamo kidnappades sent under onsdagskvällen från sin bostad, en man är anhållen misstänkt för människorov. Arkivbild.
BrottTT

En kvinna i Värnamo kidnappades av en eller flera maskerade män vid 23.30-tiden på onsdagskvällen. Händelsen utreds som misstänkt människorov och en man har anhållits.

Annons

Annons

Mannen, eller männen, krossade en fönsterruta, hoppade in i kvinnans lägenhet och tvingade med sig kvinnan till en bil som de sedan förde bort henne i.

Det här blev givetvis en dramatisk händelse och flera patruller larmades till platsen, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson för polisregion Öst, till TT.

Polisen drog igång ett omfattande spaningsarbete där flera polisregioner samarbetade för att gripa gärningsmannen, eller männen, och hitta kvinnan.

Vid 01.40-tiden greps en man som har någon form av relation till kvinnan. Han misstänks nu för människorov och har anhållits. Kvinnan har också hittats utan allvarliga fysiska skador.

Mannen greps vid Bredaryd där också kvinnan befann sig i anslutning till bilen, säger Johnny Gustavsson.

Polisen kommer att hålla förhör under dagen samt undersöka brottsplatsen och bilen som kvinnan blev bortförd i.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.