A-
A+

Kvinna körde mot poliser under vansinnesfärd

En kvinna i 40-årsåldern misstänks för att ha försökt köra på två polisbilar under en biljakt. Arkivbild.
En kvinna i 40-årsåldern misstänks för att ha försökt köra på två polisbilar under en biljakt. Arkivbild.
BrottTT

En kvinna i 40-årsåldern står åtalad misstänkt för att ha försökt köra på två polisbilar under en vansinnesfärd tidigare i år, rapporterar SVT Nyheter Sörmland.

Annons

Annons

Det var i oktober som en polispatrull i Nyköpings kommun larmades om en misstänkt rattfylla. Poliserna satte iväg efter bilen, som kördes av den nu åtalade kvinnan, men lyckades inte stoppa den. Det blev startskottet på en 28 minuter lång biljakt.

Enligt åtalet försökte kvinnan under jaktens gång köra på den jagande polispatrullen, som lyckades undvika en kollision.

Scenariot skulle upprepas. Senare under jakten försökte en annan polispatrull, som kom körande i motsatt riktning, förmå kvinnan att stanna bilen – men utan lyckas.

I stället körde hon, enligt polisen, rakt mot den mötande bilen. Polisen tvingades väja och undvek därmed en frontalkrock.

Efter den nästan halvtimmeslånga vansinnesfärden tog det hela stopp i närheten av Ålberga, halvvägs mellan Norrköping och Nyköping.

Kvinnan misstänks för försök till grovt våld mot tjänsteman vid två tillfällen, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Hon erkänner allt utom försök till grovt våld mot tjänsteman.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.