A-
A+

Kvinnor på rymmen tagna efter biljakt

Två kvinnor på rymmen fångades efter en biljakt. Arkivbild.
Två kvinnor på rymmen fångades efter en biljakt. Arkivbild.
BrottTT

Två kvinnor i 25-årsåldern har gripits för rån efter en biljakt längs E12 i Västerbotten. Kvinnorna stal en bil, som tillhör ett LVM-hem vid Vindeln, under en bevakad utevistelse.

Annons

Annons

Vi har inga uppgifter om att de har använt något tillhygge eller vapen, utan det är väl hot om våld som de har använt för att ta bilen, säger Fredrik Nilsson, vakthavande polisbefäl.

Personal från LVM-hemmet larmade polisen som skickade ut flera patruller.

Kvinnorna mötte en patrull strax norr om Vännäs på E12, de fick syn på polisen, vände och drog åt andra hållet, säger Fredrik Nilsson, vakthavande befäl.

Därefter gick jakten norrut på E12, stundtals i 150 kilometer i timmen, innan kvinnorna efter cirka 35 kilometer stoppades med hjälp av en spikmatta.

TT: Hur farlig är en sådan här jakt för allmänheten?

Det är alltid en avvägning. Istället för att utsätta allmänheten för fara försöker vi ha ett mer defensivt förhållningssätt. Direktiven härifrån var, när vi fick hastigheterna återkopplade, att hålla lite avstånd. Vi ska hålla visuell kontakt med bilen så att den inte sticker. Men sedan backade vi ifrån lite grann eftersom den var på väg rakt i vår famn lite längre norrut, säger Fredrik Nilsson.

Inga personer skadades fysiskt i samband med händelsen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!