A-
A+

Lägenhetshus började brinna på nytt

En man skadades allvarligt i en lägenhetsbrand på tisdagskvällen. Strax före midnatt kom larm om att det börjat brinna i byggnaden igen. Arkivbild.
En man skadades allvarligt i en lägenhetsbrand på tisdagskvällen. Strax före midnatt kom larm om att det börjat brinna i byggnaden igen. Arkivbild.
BrandTT

En man fick livshotande skador i samband med en lägenhetsbrand i Linköping på tisdagskvällen.

Några timmar senare började fastigheten brinna igen och flera boende har tvingats evakuera.

Annons

Annons

Vi var tidigare under kvällen där och släckte en lägenhetsbrand och återigen har vi fått till oss att det brinner. Då har det spridit sig från den initiala lägenheten upp på vinden, säger Morgan Wass, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland, vid 02-tiden under natten till onsdag.

På plats vid bostadshuset i stadsdelen Ekholmen i Linköping möttes räddningstjänsten av en fullt utvecklad vindsbrand. Men det finns inga rapporter om personskador i samband med den nya branden, eller fler drabbade bostäder.

Nio enheter på plats

Räddningstjänsten, som är på plats med nio enheter, med 22 brandmän, jobbar med att begränsa branden samt att se till att inte bostäderna under drabbas av vattenskador.

Det första larmet kom klockan 20.30 på tisdagskvällen, och räddningstjänsten hade redan hunnit lämna platsen när det nya larmet kom. Varför det har börjat brinna igen är oklart.

Det får visa sig vad som har hänt. Jag vill inte spekulera i det, säger Wass.

Samtliga boende i lägenhetshuset har fått evakuera till en fastighet mitt emot. Hur många det rör sig om är oklart, men Morgan Wass uppger att det är boende från tre våningar i tre trappuppgångar.

Annons

Annons

"En massa djur"

Vi har även säkerställt att det inte finns någon kvar i någon lägenhet. Vi har även burit ut en massa djur som har funnits i lägenheterna, säger Morgan Wass.

I den första branden hittade rökdykare en man i den brinnande lägenheten. Mannen fördes till sjukhus livshotande skador. Region Östergötland uppgav på tisdagskvällen för P4 Östergötland att hans tillstånd är kritiskt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.