A-
A+

Lagergren Europatourtvåa på St Andrews

Joakim Lagergren. Arkivbild.
Joakim Lagergren. Arkivbild.
GolfTT

Joakim Lagergren slutade tvåa i golfmeckat St Andrews, hans bästa insats på Europatouren på drygt tre år.

Danny Willett såg till att segern i alla fall blev halvsvensk.

Annons

Annons

Engelsmannen Willett, som vann US Masters 2016, har en svensk mamma och lyckades på sin 34-årsdag hålla undan till seger under avslutningsvarvet på klassiska St Andrews Old Course.

Under hela rundan jagades Willett – som inledde i tre slags ledning – av bland andra Joakim Lagergren. Den 29-årige stockholmaren gjorde fem birdies på de åtta första hålen, men sedan fick han det lite kämpigare. Efter 66 slag på sista rundan slutade Lagergren totalt –16 och delad tvåa med Tyrrell Hatton, två slag bakom Willett.

Lagergren tycks ha en fallenhet för just Alfred Dunhill Links Championship, som parallellt också är en "pro-am"-tävling där proffsen spelar i lag med en amatör. Svensken har tidigare slutat både trea och fyra i tävlingen. De tre första dagarna går spelarna en runda var på Kingsbarns, Carnoustie och St Andrews Old Course innan söndagsrundan avgörs på den sistnämnda banan.

Kristoffer Broberg, som vann i Nederländerna för två veckor sedan, avslutade med 65 slag – dagens bästa score – och klättrade till delad nionde plats på –12. Alex Norén var ett slag bakom, men trots en delad tolfteplats var han bara tredje bästa stockholmare den här Europatourveckan i Skottland.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.