A-
A+

Lagkaptenen: "Vi blir konkurrenskraftiga"

Sverige förlorade mot USA i JVM-bronsmatchen.
Sverige förlorade mot USA i JVM-bronsmatchen.
IshockeyTT

USA säkrade bronsmedaljen i JVM efter en galen målfest mot Sverige.

Juniorkronorna förlorade med 7–8 efter förlängning.

Det såklart surt, vi gör en bra match, säger lagkapten Victor Stjernborg till TT.

Annons

Annons

Det var en svängning tillställning med mycket mål framåt och bakåt. Vi hade chansen att ta brons, synd att vi inte tog den, säger Stjernborg

Det var USA som inledde bronsmatchen klart bäst. Redan efter två minuter satte Logan Cooley 1–0. Därefter blev det värre för Juniorkronorna.

Fabian Lysell, som inte alls har fått till det under mästerskapet och som fortsatt jagade sin första poäng, fick hjärnsläpp i sitt första byte. 19-åringen, som var petad och uppsatt som 13:e forward, åkte på ett matchstraff direkt efter en huvudtackling.

Hävelid: "Gick åt rätt håll"

En intensiv första period slutade 1–0 till USA.

Vårt spel med puck har blivit bättre. Vi fick också i gång passningsspelet. Vi gick åt rätt håll, säger förbundskapten Magnus Hävelid.

Vårt spel med puck blir bättre och snabbare passningsspel, vi gick åt rätt håll. Nu kommer jag inte säga så mycket, vi får ta snacket lite senare.

Andra perioden inleddes precis som första – USA utökade direkt till 2–0 genom Ryan Ufko.

Sedan gick det undan – eller snarare spårade matchen ur. Målen rasslade in, först gick USA upp till en 5–3-ledning, men när 40 minuter var spelade hade Sverige kommit ikapp, 5–5.

Juniorkronorna inledde sista perioden bättre och tog också ledningen, men tre minuter senare kvitterade USA, 6–6.

Annons

Annons

Nästa JVM i Sverige

Med drygt 2.30 kvar på klockan drog Leo Carlsson på sig en utvisning. Och i efterföljande powerplay lyckades USA pricka in 7–6 och där var det ändå kört för Sverige … eller?

Inte riktigt.

För med 20 sekunder kvar kvitterade Filip Bystedt och tog matchen till förlängning. Väl där drog USA det längsta strået och säkrade bronsmedaljen i en smått osannolik ishockeymatch.

Det är en otrolig besvikelse. Vi förtjänar att vinna. Det är en otrolig moral i den här gruppen, och det visade vi på isen. Vi gav oss inte. Det är en styrka. Det är surt att åka hem utan medalj, säger Magnus Hävelid.

Lagkapten Victor Stjernborg var samlad när han pratade med TT strax efter midnatt, svensk tid.

Det har varit stor utveckling i hela gruppen, båda på isen men utanför också. Vi gör våra bästa matcher i turneringen här på slutet. De här veckorna har varit en stor erfarenhet för mig som jag kommer ta med mig i framtiden, säger han.

Nästa upplaga av JVM spelas i Sverige och närmare bestämt Göteborg.

Vi har många spelare som kan spela även nästa år. Det här blev en erfarenhet för dem också. Jag tror att vi blir riktigt konkurrenskraftiga nästa år, säger lagkapten Victor Stjernborg.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.