A-
A+

Lagkaptenens fem nycklar till svensk VM-skräll

Sveriges Carin Strömberg spelar till vardags i Nantes.
Sveriges Carin Strömberg spelar till vardags i Nantes.
HandbollGranollers, TT:s utsända

Kan svenska handbollsdamerna skrälla mot Frankrike i onsdagens VM-kvartsfinal?

Carin Strömberg tror det.

Här är Frankrikeproffsets fem nycklar till en blågul skräll.

Annons

Annons

Carin Strömberg i närkamp med Pauletta Foppa under OS i Tokyo.
Carin Strömberg i närkamp med Pauletta Foppa under OS i Tokyo.

+ Få i gång kontringsspelet.

Jag tycker att Frankrike har ett otroligt bra försvarsspel och det gäller att knäcka det och slå hål på dem. De har väldigt duktiga genombrottsspelare, så det gäller att stå tajt på dem och vinna boll för att kontra, säger Carin Strömberg, till vardags i franska Nantes.

+ Stoppa Foppa

Som det ser ut så har deras unga mittsexa, (Pauletta) Foppa, varit i bra form och hon är jätteduktig. Hon är svår att komma runt på och suger åt sig bollar på linjen så jag tror att det kommer att bli viktigt att ta henne.

+ Lär av OS – men älta inte

Vi spelade ju två matcher mot dem i OS (oavgjort i gruppspelet, förlust med två måls marginal i semifinalen) och de var väldigt tajta. Det är klart att vi ska kolla på sakerna vi gjorde då och kanske skruva lite extra på dem och ta det till en annan nivå. Vi ska ha med oss matcherna som hjälp, men inte fokusera så mycket på dem.

+ Dra ner deras fart

Jag tänker att det gäller lite samma saker som mot Rumänien (svensk seger, 34–30). Nu hade de (Rumänien) en duktig mittsexa som var väldigt lång och fysisk och det kommer att vara samma sak med Frankrikes Foppa. De kommer att komma med fart så det gäller att trasa sönder deras fart, tror jag.

+ Se upp för den höga pressen

Jag tror att de kommer att vilja ta ner vårt kontringsspel så då gäller det för dem att ha långa anfall där de inte gör så mycket fel. Sedan tänker jag också att de kommer vilja ligga högt och störa oss.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.