A-
A+

Lagledaren i tårar: "Mycket känslor"

Dackefans på läktaren i Eskilstuna.
Dackefans på läktaren i Eskilstuna.
SpeedwayTT

Dackarnas Mikael Teurnberg har tänkt på det här ögonblicket sedan han kom ner till Målilla för ett år sedan.

Och SM-guldet i speedway är speciellt för den rutinerade lagledaren.

Jag är tagen, det är mycket känslor, säger han.

Annons

Annons

Mellan fotoblixtar och jubel med fansen försöker Mikael Teurnberg samla tankarna. Glädjetårarna har runnit färdigt för tillfället, men de kommer tillbaka.

Min pappa är från Målilla och min farmor ligger begravd där nere. Så mina barndomssomrar var jag där och Dackarna har en stor plats i mitt hjärta, säger Teurnberg.

Förutom att han kört speedway själv har han på senare år varit lagledare, framför allt i Hallstavik där han ledde Rospiggarna under nio år. Efter ett litet break blev han "lurad" tillbaka till speedwayen – och ned till Målilla.

Skulle jag flytta någonstans så var det till Målilla och jag ångrar mig inte en sekund.

SM-guldet säkrades efter en uppvisning mot Smederna och Mikael Teurnberg lyfte direkt fram lagsammanhållningen framför stjärnorna i laget.

Alla jobbar tillsammans. Vi har ett så namnkunnigt lag, vi har liksom fyra VM-guld i laget men det spelar ingen roll – det är ingen skillnad. Alla delger och de är bra kompisar och det är jätteviktigt. Jag har alltid jobbat på det och det kan vara svårt i speedway, det är ganska kortsiktigt och svårt att få ihop det.

Teurnberg har kontrakt ett år till med Målillaklubben men det låter som att han kan tänka sig att stanna betydligt längre än så.

Jag trivs jättebra och jag vet att det har varit 14 års längtan och många silvermedaljer. Att få komma hit och ta det här under första säsongen, det känns... Åh.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.