Läkare: Ingen oro för covid-sjuke Berlusconi

Silvio Berlusconi. Bild från ett tal han höll i november förra året.
Silvio Berlusconi. Bild från ett tal han höll i november förra året.
ItalienTT-Reuters

Italiens före detta premiärminister Silvio Berlusconi har lagts in på sjukhus i Milano, efter att tidigare i veckan ha testat positivt för covid-19. Enligt Berlusconis läkare finns ingen anledning till oro.

Annons

Annons

Silvio Berlusconi lider av en lättare infektion i lungorna efter att han smittats av coronaviruset, men det finns ingen anledning till oro för hans tillstånd, säger Berlusconi personlige läkare Alberto Zangrillo på en pressträff på fredagen.

Zangrillo förklarar samtidigt att hans beslut i torsdags kväll att lägga in Berlusconi på sjukhus ska ses som en ren försiktighetsåtgärd mot bakgrund av den förre premiärministerns höga ålder och tidigare medicinska problem.

Silvio Berlusconi är 83 år och därmed i riskgrupp för svåra följder av covid-19. År 2016 genomgick han en större hjärtoperation.

Redan tidigare under dagen beskrev partiet Forza Italia inläggningen av Berlusconi som en ren försiktighetsåtgärd, och så sent som i torsdags verkade han pigg när han talade till partianhängare via videolänk.

Jag har inte längre feber eller ont, jag vill lugna alla med att jag mår ganska bra, sade han.

När coronaviruset började spridas i Italien i februari ställde Berlusconi in alla offentliga framträdanden och tillbringade de första två månaderna av nedstängning i en av sina döttrars semesterhus i södra Frankrike.

Han testade sig för corona efter att i augusti ha tillbringat tid i sitt semesterhus på Sardinien, där antalet covid-19-fall ökat rejält under turistsäsongen. Två av Berlusconis barn, 36-åriga Barbara och 31-årige Luigi, och hans partner, Marta Fascina, är också smittade.

Sedan 2019 är Silvio Berlusconi ledamot i EU-parlamentet. Han har också hjälpt till med att kampanja för kandidater från Forza Italia inför de lokalval som ska genomföras senare denna månad.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons