-
+

Landslaget slår tillbaka om överträning

Frida Karlsson visar tecken på överträning.
Frida Karlsson visar tecken på överträning.
LängdskidorTT

Radiosporten rapporterade att Frida Karlsson visat tecken på att vara övertränad.

Något som tillbakavisas av landslaget.

”Det är inte korrekt, däremot ska hon ta det lite lugnare nu för att ladda för VM”, skriver landslagschefen Anders Byström i ett sms till Expressen.

Annons

Annons

Frida Karlsson saknas i den svenska truppen till helgens världscup i Ulricehamn. Och det har varit en tuff inledning på 2021 för 21-åringen.

Under Tour de Ski skadade hon sig när hon skulle göra så kallade "chins" på hotellrummet. Hon avbröt senare touren men gjorde tävlingscomeback i Falun förra helgen.

Där gick det tungt.

"Lite belastad"

Hon föll två gånger på tio kilometer fristil och blev nia i den klassiska masstarten, och stod över söndagens sprint.

Ja, jag tror nog att jag är lite belastad. Så jag får nog prata lite med min tränare och se hur jag ska göra framöver, sade hon till SVT.

Radiosporten rapporterade om att Frida Karlsson visade tecken på överträning. I en intervju med landslagsläkaren Per ”Pliggen” Andersson sa han att man kunde ha hanterat situationen annorlunda.

Det är klart med facit i hand skulle man ha kunnat hantera det här annorlunda. Vi har en plan för Frida framöver som hon förhoppningsvis ska svara bra på och komma i god form till VM, säger "Pliggen".

Annons

Annons

"Stämmer inte"

Men landslaget menar att det inte handlar om någon överträning.

Det där stämmer inte, jag vet inte var det kommer ifrån. Jag har också pratat med ”Pliggen” och han sa att det inte fanns några tecken till det, säger landslagstränaren Stefan Thomson till Expressen.

Frida Karlsson missade delar av fjolårssäsongen efter att ha uppvisat avvikande resultat i samband med en hälsokontroll och fick tävlingsförbud av Svenska skidförbundet.

Hon var tillbaka under säsongens sista veckor och avslutade med att knipa karriärens första världscupseger efter att ha spurtat ner Therese Johaug på tremilen i Holmenkollen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss