A-
A+

Landslagsstjärnan mästare i Ryssland

Emma Nordin. Arkivbild.
Emma Nordin. Arkivbild.
IshockeyTT

Annons

Annons

Den svenska landslagsstjärnan Emma Nordin blev rysk mästare med sitt kinesiska lag KRS Vanke Rays efter tre raka segrar i finalserien mot SKIF Niznij Novgorod.

Den tredje finalen slutade 2–1 efter straffar.

Kanadensiskan Michela Cava, i fjol mästare i Luleå, avgjorde straffläggningen.

Cava blev slutspelets bästa poängplockare med 17 poäng (6 mål+11 assist) före just Emma Nordin som gjorde sju mål och 13 poäng på åtta matcher.

Nordin, svensk fanbärare på OS-invigningen i Peking tidigare i år, har tidigare vunnit fem SM-guld, fyra med Luleå och ett med Modo.

KRS Vanke Rays har på grund av coronapandemin flyttat sin verksamhet till Mytisjtji utanför Moskva på grund av Kinas stränga pandemiregler som försvårar resor in och ut ur landet.

På herrsidan, i KHL, hade Magnitogorsk chansen att bli mästare på hemmaplan i den femte finalmatchen mot CSKA Moskva. Men backen Klas Dahlbeck avgjorde i förlängning och såg till att CSKA reducerade finalserien till 2–3.

Ryssland har utestängts från all internationell ishockey, både på klubb- och landslagsnivå, efter landets invasion av Ukraina.

De svenska spelare som har valt att stanna kvar i Ryssland efter krigsutbrottet har kritiserats från vissa håll, men Svenska ishockeyförbundet har valt att inte stänga av spelare som hade skrivna kontrakt före krigsutbrottet från landslagsspel.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.