A-
A+

Längdchefen slutar: "Blandade känslor"

Daniel Fåhraeus. Arkivbild.
Daniel Fåhraeus. Arkivbild.
LängdskidorTT

Daniel Fåhraeus slutar som längdchef efter ett och ett halvt år på posten.

"Resan blev kanske något kortare än jag tänkt, och det är med blandade känslor ett beslut att byta jobb tas", säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Fåhraeus blir i stället ny vd för Piteå Kommunföretag.

"Jag ska vidare i livet och ta mig an en annan utmaning som ligger lite, eller förresten mycket, närmare mitt hem i Piteå," säger Fåhraeus i pressmeddelandet från det svenska skidförbundet.

Enligt SVT bidrog också faktumet att Fåhraeus skulle haft en annan syn på ledarskap än övriga i ledningsgruppen till att han till slut lämnade uppdraget. Förbundsdirektören Ola Strömberg ska ha velat hålla de olika åsikterna hemliga från personer utanför ledningsgruppen.

”Jag tror det vore mycket olyckligt att ens yppa något om att det finns olika syn på ledarskap – inte externt, inte internt”, skriver han i en mejltråd som SVT tagit del av.

Fåhraeus bekräftar att det funnits olika åsikter:

Det är generellt när vi pratar i ledningsgruppen. Jag är väldigt relationsfokuserad. Jag har respekt för att om man fokuserar för mycket på en sak är det något annat som kanske blir lidande, säger han till SVT.

Fåhraeus klev in i längdlandslaget i januari 2020 efter ett tumultartat år med många ledaravhopp. Efter en konflikt med vallateamet sparkades dessutom Fåhraeus företrädare, Jonas Peterson, efter bara fyra månader som längdchef.

Rättad: I en tidigare version av den här texten angavs fel tid för Fåhraeus på förbundet. Rätt ska vara ett och ett halvt år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!