A-
A+

Längdchefens svar på SOK-kritiken: "Uppfriskande"

Längdstjärnan Frida Karlsson misslyckades i OS. Arkivbild.
Längdstjärnan Frida Karlsson misslyckades i OS. Arkivbild.
SkidorTT

Sveriges olympiska kommitté (SOK) tyckte att skidåkarna och skidskyttarna underpresterade på OS. Nu svarar längdchefen Lars Öberg på kritiken.

Det är bara uppfriskande och bra att vi blir utmanade, säger han.

Annons

Annons

Nye svenska längdchefen Lars Öberg. Arkivbild.
Nye svenska längdchefen Lars Öberg. Arkivbild.

Åtta medaljer – varav två guld – i skidskytte och längdskidor var för lite. När SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo summerade OS i Peking hade han önskat bättre resultat.

Det finns några delar som påverkar smala skidor, alltså längd och skidskytte. Där presterar vi inte i nivå med kapaciteten, sade han till SVT Sport.

Den nye längdchefen Lars Öberg har tagit del av Reinebos kritik.

Det är inte konstigt. Vi måste vara öppensinnade och vara beredda på att synas från alla håll och kanter. Även från en samarbetspartner som SOK. Det är inte konstigt att han kan ha åsikter om detta. Men vi kan också komma fram till olika slutsatser i utvärderingen. Det är inte konstigt, säger Öberg till TT.

Höghöjdschock

Reinebo lyfter bland annat den chock de yngre åkarna verkade få av den höga höjden. Lars Öberg tycker att det är bra när kritiken är konkret.

Det är bara uppfriskande och bra att vi blir utmanade. Är det bra och konstruktiva synpunkter på vad vi kan göra ännu bättre är jag bara glad att det kommer upp på ytan. Får man inte positiv återkoppling kan man inte heller skruva på rätt skruvar för att göra det ännu bättre till nästa OS eller VM.

Annons

Annons

"Kan inte lämna något svar"

Den kanske mest svidande kritiken riktade dock Reinebo mot vallningen:

Det kunde man ju se med blotta ögat. Inte i något lopp i skidskytte och längdskidor hade vi bäst skidor. Det var ju lite olika för olika aktiva eftersom alla inte åker på exakt samma skidor förstås.

Även Lars Öberg menar att vallan och skidorna är något man inom skidförbundet tittar på i sin utvärdering. Men den är inte klar än.

Vi kommer att ha ett möte med SOK och Peter Reinebo där vi ger vår syn på vad som varit bra och vad som kan fungera bättre inför framtiden. Där ingår frågeställningarna som han ger uttryck från SOK.
I dag är vi inte framme där vi kan lämna något svar, men vi kommer att lämna besked till SOK.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.