A-
A+

Larsson imponerar – men tar det honom till EM?

Jordan Larsson, närmast, gör en strålande säsong i Spartak Moskva – och hoppas få en plats i EM-truppen. Arkivbild.
Jordan Larsson, närmast, gör en strålande säsong i Spartak Moskva – och hoppas få en plats i EM-truppen. Arkivbild.
FotbollTT

Hur gör man som anfallare bäst reklam för sig själv inför en EM-trupputtagning?

Jordan Larsson har fattat grejen. Han vräker in mål för Spartak Moskva.

Om det övertygar förbundskaptenen Janne Andersson återstår att se.

Annons

Annons

Annons

Annons

Larsson tryckte in sitt 14:e ligamål för säsongen och passade samtidigt på att bli matchhjälte. 2–1-målet borta mot Arsenal Tula avgjorde.

För andra matchen i rad säkrade han tre poäng åt Spartak. I förra omgången gjorde han enda målet i derbyt mot CSKA Moskva.

Trots en stark säsong i ryska ligan fick Larsson – till mångas överraskning – inte plats i Anderssons trupp till VM-kvalen mot Georgien och Kosovo samt landskampen mot Estland i mars.

Med Zlatan Ibrahimovic tillbaka var Andersson tvungen att dra gränsen någonstans – och han drog den framför näsan på Larsson. Något som fick anfallarens pappa Henrik Larsson att reagera.

Det är fantastiskt att Zlatan är tillbaka, men jag tycker att Jordan har sin plats i truppen också, sade Henrik Larsson till Aftonbladet.

Henrik Larsson påpekade också, i samma intervju, att sonen bara kunde fokusera på en sak:

Det är långt kvar till EM och det enda han kan göra, det har vi också pratat om, det är att fortsätta som han gjort. Sen får vi se om det räcker.

Spartak är ny tvåa i ryska ligan, en poäng före Lokomotiv Moskva, och på kvalplats till Champions League efter 28 spelade omgångar. Larsson har varit ordinarie anfallare hela säsongen och har spelat 27 ligamatcher.

Janne Andersson tar ut EM-truppen den 18 maj. Något som talar till Larssons fördel är att trupperna lär utökas från 23 till 26 spelare. Ett besked från Uefa väntas inom kort.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?