A-
A+

Larsson ser slutet: "Ingen vild gissning"

Sebastian Larsson och Marcus Berg ser båda ut att ha gjort sitt i landslaget.
Sebastian Larsson och Marcus Berg ser båda ut att ha gjort sitt i landslaget.
FotbollGlasgow, TT:s utsände

Det smärtsamma EM-uttåget mot Ukraina ser ut att bli Sebastian Larssons sista landskamp.

Men 36-åringen ser en ljus framtid för landslaget.

Jag har ingen tvekan om att vi kan följa många svenska framgångar i mästerskap framöver, säger Larsson.

Annons

Annons

Marcus Berg, 34, gjorde redan hösten 2019 klart att efter EM fick det vara nog. Pandemin förlängde hans landslagskarriär med ett år. Mikael Lustig, 34, berättade i förra veckan att han behöver några dagar efter EM för att ta ett beslut.

För Sebastian Larsson ser en 13-årig blågul karriär ut att vara över.

Det är mycket som tyder på det, ja. Som jag har sagt genom hela min karriär så har jag aldrig varit en för att sätta definitiva slutdatum, men det vore ingen vild gissning, säger han.

Blir det ett definitivt slut är det 133 landskamper han stannar på. Men få – om ens någon – har känts jobbigare än 1–2-förlusten i åttondelsfinalen mot Ukraina-

Just nu kan jag inte påstå att jag har upplevt tyngre stunder. Det har säkert funnits liknande stunder men skillnaden nu är att jag har väldigt svårt att ta in olika känslor. Det känns väldigt stumt och tomt just nu, säger han.

"Lyser extremt starkt"

Larsson tror dock att landslaget har en ljus framtid framför sig.

De unga spelare som kommer fram och har tagit för sig de senaste åren lyser extremt starkt. Sen har du en sån som Emil (Forsberg) som lyser hela mästerskapet. Vi har Robin (Olsen) där bak och en trygghet med "Vigge" (Nilsson Lindelöf) med flera, säger Larsson och fortsätter:
Möjligheten att spela på olika sätt känns ljusare inför framtiden än vad det kanske har gjort på länge. Just nu är det klart att det är tufft att titta framåt, men jag har ingen tvekan om att vi kan få följa Sverige i framgångar i mästerskap framöver, säger Larsson.

En som siktar på att vara med när Sverige fortsätter VM-kvalet hemma mot Spanien den 2 september är en av de allra viktigaste kuggarna: Emil Forsberg.

Det är väl tanken just nu. Jag är fortfarande ung om du frågar mig och har mycket kvar att ge. Sen får vi se när det väl är dags. Jag älskar att spela fotboll och för landslaget. Det är klart att man ser fram emot ett VM-kval och förhoppningsvis ett fantastiskt VM, säger Forsberg.

Annons

Annons

"Jobbigt säga adjö"

Däremot har han ingen större lust att blicka framåt timmen efter EM-uttåget.

Det finns mycket att ta med och se fram emot men just nu är det inte tid för det. Det är några som slutar och de ska få alla hyllningar i världen för de har varit fantastiska i landslaget. Det kommer att bli oerhört jobbigt att säga adjö, säger Forsberg.

Janne Andersson lyfter fram de yngre spelarna som var med i årets EM-trupp som Dejan Kulusevski, Alexander Isak, Jens Cajuste, Jordan Larsson och Mattias Svanberg.

Förbundskaptenen är övertygad om att det är en lovande framtid som väntar.

Det kommer unga spelare så det är jag inte orolig för utan vi kommer att vara slagkraftiga framöver, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!