A-
A+

Larsson: "Vi går för att vinna fjärde raka"

Örebros Emil Larsson, mitten, gjorde två mål i segern mot Leksand.
Örebros Emil Larsson, mitten, gjorde två mål i segern mot Leksand.
IshockeyTT

Två nya drömmål när Örebro körde över Leksand igen – Emil Larssons måltorka i grundserien har förbytts till slutspelsform.

Och efter 7–1-krossen tog hans närkegäng ett jättekliv mot semifinalplatsen.

Ja… det är slutspel nu, jag trivs. Jag får bra lägen så det är bara att trycka dit dom, säger Larsson.

Annons

Annons

Annons

Annons

I söndags vann Örebro det första kvartsfinalmötet i Leksand med hela 6–1, dagen därpå besegrades dalalaget med 2–1 i Tegera arena och på onsdagskvällen tog Örebro en ny storseger. Och den stora banderollen med texten ”Krossa Leksand” kändes inte felplacerad bakom ena målburen där det gång på gång rasslade till i Behrn arena.

TT: Det har aldrig hänt att ett lag vänt ett 0–3-underläge i ett SHL-slutspel – och det är först till fyra segrar som gäller – ordnar ni semifinalplatsen redan på torsdagen här i Örebro?

Vi ska förbereda oss för en jäkla kamp. Det är klart att vi går för att vinna fjärde raka, det är inget snack om saken. Men matchen ska spelas och ingenting är klart än, säger Emil Larsson.
Nu har vi två matcher när vi vunnit stort. Vi gör fina mål, de ska fan inte känna att de har någonting under matcherna.

Lurade Juvonen

I slutet av första perioden klev Larsson fram och gjorde första målet när han iskallt lurade bort målvakten Janne Juvonen.

Jag får en jättefin puck innanför blå och har många meter till backen som rusar ut. Så det var väl egentligen bara att gå runt eftersom målvakten också går ut hårt och sen kan jag lägga den i tom bur.

Fem minuter in i andra perioden kunde en helt fri Oliver Eklind vispade in 2–0. Och kort därefter blev Emil Larsson dubbel målskytt när han snabbt och kliniskt satte nästa puck bakom Janne Juvonen som fick nog och lämnade över målvaktssysslan till Axel Brage.

Det är lite turligt. Vi lägger väl ut pucken och den studsar på domaren och till sist hittar jag gubbhörnet. Det funkar alltid.

Och målskyttet har alltså lossnat ordentlig för Emil Larsson som även gjorde mål i första kvartsfinalmötet med Leksand. Innan slutspelet upplevde i stället Örebroforwarden en måltorka som varade i 13 matcher.

Annons

Annons

"Spelar stabilt"

Efter halva matchen satte sedan Jonathan Andersson enkelt 4–0 och tre minuter senare ökade backkollegan Robert Leino på till 5–0. Strax därefter fick Martin Karlsson med Leksand i målprotokollet när han tråcklade in 1–5.

Fem minuter in i tredje perioden gjorde Filip Barklunds sitt första SHL-mål i karriären och på slutet fick Borna Rendulic sista ordet när han tryckte dit 7–1 i öppen bur.

TT: 15–3 i mål skillnad efter tre kvartsfinaler – hur förklarar man krossen?

Vi spelar stabilt, vi är starka i försvaret, de går bort sig lite när vi kontrar och sen så gör vi mål på lägena. Vi är effektiva, då vinner man matcher, säger Emil Larsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr