A-
A+

Larssons tips till Jordan: "Gå ut och kör"

Jordan Larsson.
Jordan Larsson.
FotbollTT

Pappa Henrik Larsson spelade sex mästerskap för Sverige.

Tipset till sin son:

Gå ut och kör, göra det jag är bra på och det som tagit mig hit, säger Jordan Larsson.

Annons

Annons

Annons

Annons

VM 1994 gjorde Henrik Larsson sitt första mästerskap. Sedan blev det ytterligare fem stycken, och när den blågula tröjan packades undan helt och hållet stannade anfallaren på 106 A-landskamper och 37 mål.

Sonen Jordan Larsson är precis i början av sin landslagskarriär, och gör sig nu redo för EM-slutspelet som för Sveriges del inleds med läger i skånska Båstad.

Det är mitt första mästerskap och bara min tredje samling med landslaget. Det är kul och det ska bli spännande, säger han.

Stark säsong i Ryssland

15 mål och 5 assist på 29 ligamatcher för Spartak Moskva säger en hel del om vad Larsson är kapabel till, och det är även där som pappa Henrik Larsson valde att haka upp sina ord till sonen på inför sommarens slutspel.

Vad det landade i?

Fortsätt att spela som du gör.

Vi har pratat mest som far och son. Han är glad för min skull och stolt över mig och vad jag har åstadkommit, säger Jordan Larsson.

Den numera 23-årige anfallaren stack tidigt till NEC Nijmegen, men bara ett år senare valde han att starta om i allsvenska IFK Norrköping.

Den tunga tiden i Nederländerna satte sig sina spår men gav också Larsson en tydlig knuff åt rätt håll i livet och som fotbollsspelare – och gav honom förmågan att kunna tackla motgångar på ett bättre vis än tidigare i karriären.

Annons

Annons

"Lärde mig mycket"

Alla vet att mitt år i Holland inte var det bästa men jag lärde mig mycket. Jag mognade mycket som person, framför allt utanför planen. Det är väl främst det jag har tagit med mig, säger han.

Det innebar att han sommaren 2018 – trots sitt tunga år i Nederländerna – satt hemma i tv-soffan, kollade på VM och drömde om att en dag själv få vara en del av en mästerskapstrupp.

Tre år senare är han där.

Inget är givet i livet men det är klart att det har varit ambitionen och drömmen, och det är roligt att vara här. Jag är glad och stolt att jag får chansen att representera Sverige i ett mästerskap, sedan får vi se hur mycket jag spelar eller om jag inte spelar.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss