-
+

Lassinantti inte helt nöjd trots segrarna

Brynäs Patrik Berglund (vänster) och Luleås Erik Gustafsson framför Luleås målvakt Joel Lassinantti.
Brynäs Patrik Berglund (vänster) och Luleås Erik Gustafsson framför Luleås målvakt Joel Lassinantti.
IshockeyTT

Två matcher, två segrar.

Målvakten Joel Lassinantti har fått en skön omstart i sin nygamla klubb Luleå.

Resultatmässigt har det gått vägen sedan finns det mycket i spelet som jag känner är lite rostigt men jag känner att jag gör stora framsteg hela tiden, säger den hundraprocentiga hemvändaren med ett brett leende.

Annons

Annons

Joel Lassinantti skrev i mitten av januari på för Luleå hockey efter att ha blivit utköpt från sitt KHL-kontrakt med HK Sotji.

Han hade inte spelat match på över två månader när han tog klivet ut mot HV71 i lördags men det blev seger med 4–3 då och även vinst på onsdagskvällen med 5–1 när Luleå mötte Brynäs i det första av två möten på två dagar i Gävle.

Segern var Luleås andra på de sju senaste matcherna och trots att 28-åringen har vaktat målet i de båda segermatcherna vill han inte tala om någon ”Lassieffekt”

"Tydligt system"

Nej, verkligen inte. I många matcher innan comebacken såg det väldigt bra ut, det var bara att de inte fick med sig poängen, säger den nygamla Luleåmålvakten till TT.

TT: Det Luleå du lämnade var väldigt snålt bakåt, är det skillnad nu tycker du?

Nej, det är i princip samma backuppsättning och jag litar fullständigt på de här killarna. Vi har ett tydligt system och ett tydligt samarbete så jag känner ingen större skillnad.

TT: Det borde vara en fördel framöver?

Ja, det tycker jag. Jag var borta i ett halvår, men det känns som jag bara varit borta en till två veckor, säger Lassinantti med ett skratt.

Han säger själv att han nu jobbar på att komma i matchform med små detaljer som:

Små nergångar vid stolpen, invridningar, komma rätt med tyngdpunkt. Sådant som brukar komma av sig själv men nu när jag är lite ovan så får jag tänka till hela tiden. Men jag är noggrann i det så i kväll gick det vägen.

Det går inte annat än att hålla med efter 5–1-segern mot ett slitet Brynäs som både saknar skadade nyckelspelare och har ett tufft matchschema där en lång rad flyttade matcher nu ska tas igen.

Brynäs hade visserligen några fina lägen i inledningen av första och i slutet av den tredje perioden men i övrigt såg Luleå klart piggare ut.

Annons

Annons

Jublande glad målskytt

Piggast och gladast var 19-årige Radek Muzik som gjorde sitt första SHL-mål i karriären när han styrde pucken rätt upp i krysset bakom Samuel Ersson till 3–1.

Och hans högljudda segerjubel smittade av sig säger den numera rutinerade Joel Lassinantti:

Det är ren och skär glädje. Han sa att han hade väntat så länge på det där målet. Han jobbar stenhårt i varje byte så man unnar honom verkligen det målet, säger Luleåmålvakten och fortsätter:
Man blir glad själv för det är det som hockey handlar om – glädje. Det finns en orsak att man började spela hockey – för att det var det roligaste som finns så i tunga perioder ska man komma ihåg varför man började med det. Han är en bra inspiration.

TT: Står du även i torsdagens retur här i Gävle mot Brynäs?

Det får du se, haha. Men orkar, det gör jag. Jag har tränat på bra fast jag inte har spelat så många matcher den här säsongen så fysiskt känns det bra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss