-
+

Låtskrivare oroliga för försörjning

Över hälften av Sveriges låtskrivare tror att det kommer bli svårt att fortsätta att försörja sig på grund av pandemin. Arkivbild.
Över hälften av Sveriges låtskrivare tror att det kommer bli svårt att fortsätta att försörja sig på grund av pandemin. Arkivbild.
NöjeTT

Annons

Annons

Över hälften av Sveriges låtskrivare, 56 procent, tror att det kommer bli svårt att fortsätta att försörja sig på sitt arbete på grund av coronapandemin. Det visar en undersökning som Stim har gjort bland sina medlemmar. 45 procent av medlemmarna tror också att effekterna av pandemin kommer att fortsätta påverka deras ekonomi "kraftigt negativt" även under 2021.

"I praktiken har många musikskapare fått ett näringsförbud. Då är det inte konstigt att så många också tvingas bort från branschen. Det är inte bara ett problem för kulturen där vi nu riskerar en förlorad generation av musikskapare, utan även ett problem för Sveriges ekonomi och tillväxt där musikbranschen länge varit en motor, säger Karsten Dyhrberg Nielsen, vd för Stim, i ett pressmeddelande.

De svenska intäkterna från konserter och bakgrundsmusik, i till exempel restaurangbranschen, kommer sex till nio månader efter spelningarna. Det gör att nedstängningens effekter slår mot en del musikskapare långt in i 2021, även om branschen kommer i gång under året.

Undersökningen är gjord bland 2 500 aktiva medlemmar i Stim.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss