-
+

Lena Philipsson: Blir tomt utan applåder

Lena Philipsson är först ut med att programleda den coronaanpassade versionen av Melodifestivalen. 'Det passade väldigt bra, eftersom alla behöver lite glitter och glamour just nu', säger Lena Philipsson
Lena Philipsson är först ut med att programleda den coronaanpassade versionen av Melodifestivalen. "Det passade väldigt bra, eftersom alla behöver lite glitter och glamour just nu", säger Lena Philipsson
MelodifestivalenTT

I ett nära nog folktomt Annexet och med eventuella fejkade applåder ska Lena Philipsson och Christer Björkman styra Melodifestivalskutan på lördag.

Det är ett litet frågetecken, hur det här uppfattas hemifrån soffan, säger Lena Philipsson.

Annons

Annons

Lena Philipsson och Christer Björkman leder den första deltävlingen i Melodifestivalen.
Lena Philipsson och Christer Björkman leder den första deltävlingen i Melodifestivalen.

En, för att vara Melodifestivalen, ovanligt liten samling journalister är på plats när programledarna Lena Philipsson och Christer Björkman dyker upp på den första presskonferensen. De står sida vid sida, men på ett av Folkhälsomyndigheten godkänt avstånd från varandra. I bakgrunden tjuter larmen som ska hjälpa alla med distansen, en ljudbild som lär vara konstant i Annexet fram till att en vinnare koras den 13 mars.

"Mer nyanserad"

Under den första deltävlingen ska Lena Philipsson framföra två mellanakter, en med en mer storslagen ambition, och en mer nedtonad.

Känslan är att vi kör på lite som i vanliga fall. Sedan är det klart att det finns möjlighet att vara lite mer nyanserad, när det inte är en hel arena full med publik, där alla ska höra alla detaljer, säger hon.

Däremot måste de anpassa manus efter den uteblivna publikkontakten.

Det är lite svårt att bränna ut "oneliners", det är inte riktigt någon som tar emot dem, säger Christer Björkman.

TT: Vad händer om någon av er blir sjuk?

Det är det som inte får hända. Men nu är det redan fredag, nu hinner man kanske inte bli sjuk tills i morgon? Jag tror att det ska gå vägen, men det är ju det man funderar på, vem ska göra det jag gör då? säger Lena Philipsson.

Men enligt Christer Björkman finns det redan en uttänkt lösning.

Om vi klarar kvällen är planen att visa genrepet som vi bandar i kväll. Skulle vi ha blivit sjuka tidigare i veckan finns det en backup-plan, säger han, men vill inte avslöja vem som i sådana fall ersätter dem.

Annons

Annons

"Tomt utan applåd"

Programledarna byts ut varje vecka, medan Christer Björkman, som gör sitt sista år i Melodifestivalen, är med som en röd tråd i varje avsnitt. Under presskonferensen avslöjar Lena Philipsson att Danny Saucedo egentligen skulle vara hennes parhäst i den första deltävlingen.

Det var jag och Danny Saucedo som skulle leda tillsammans, det var spikat och klart. Men sedan skulle han plötsligt tävla själv i stället, säger Lena Philipsson, och fortsätter:
Det är jättekul för honom, men det var som att vi inte hittade någon naturlig ersättare, så då blev det bestämt att jag gör det själv.

Det finns förinspelade applåder som används under repetitionerna, men programledarduon påpekar att mycket kan ändras innan det är dags för sändning.

Vi har inte kört igenom allting än, men jag har uppfattat ett par applåder för min del som ligger där som en liten matta. Det är ett litet frågetecken, hur det här uppfattas hemifrån soffan, säger Lena Philipsson men fortsätter:
Det blir väldigt tomt om det inte är någon applåd alls.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss