A-
A+

Lettisk landslagsman ersätter Fasth

Janis Kalnins i mål under en JVM-match 2009. Arkivbild.
Janis Kalnins i mål under en JVM-match 2009. Arkivbild.
IshockeyTT

Växjö Lakers har hittat Viktor Fasths ersättare.

Lettlands VM-målvakt Janis Kalnins hämtas in från finska KHL-laget Jokerit.

"Jag kan knappt vänta på att få träffa alla lagkamrater för att påbörja träningen och resan tillsammans", säger målvakten i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Efter att Viktor Fast meddelat att han avslutar karriären har Växjö letat efter en ersättare. Nu står det klart att Jokerits lettiska landslagsmålvakt Janis Kalnins är klar för kommande säsong.

"Jag är väldigt glad över att få möjligheten att representera Växjö Lakers. Det kommer garanterat att bli en rolig säsong där vi siktar högt, så som jag förstår att klubben alltid gör", säger målvakten i ett pressmeddelande.

Med målvaktsvärvningen meddelar Växjös sportchef Henrik Evertsson att lagets målvaktsbesättning för den kommande säsongen är klar.

"Janis är en väldigt stabil målvakt som i de fall han spelat bakom bra försvar har levererat absoluta toppsiffror i KHL. Janis har precis som Viktor Fasth varit lite av en late bloomer och det kommer bli väldigt spännande att se vilka kliv han kan ta med vår struktur", säger sportchefen i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!