LHC pausar hockeyverksamheten – 24 smittade

Linköping får vänta på att spela hockey igen. Arkivbild.
Linköping får vänta på att spela hockey igen. Arkivbild.
IshockeyTT

Linköping pausar verksamheten och ställer in torsdagens SHL-match mot Malmö. Detta efter att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad coronasmitta.

Annons

www.krisinformation.se

Annons

www.krisinformation.se

"Vi har i nuläget fått besked att 24 personer med koppling till herrlaget har konstaterad smitta och vi väntar ytterligare besked från fyra personers tester. Inom LHC Academy finns det fyra personer med konstaterad smitta", säger Niklas Persson, general manager, till klubbens hemsida.

SHL-laget samt ungdomsverksamheten i LHC Academy pausar verksamheten till på torsdag, medan damernas SDHL-lag tar paus till onsdag.

Smittskyddet inblandat

Beslutet har fattats av Linköping HC:s ledningsgrupp i samråd med föreningens medicinska team, efter rekommendation från smittskyddsenheten i Region Östergötland, skriver klubben.

Under de kommande dagarna kommer också ett större saneringsarbete genomföras i samtliga lokaler som nyttjas av föreningen, för att i största möjliga mån hindra eventuell vidare smittspridning.

Tidigare på måndagen kom beskedet att Linköpings hemmamatch mot Malmö, som skulle ha spelats på torsdag, skjuts upp. Det innebär att Linköping nu har fått fyra matcher flyttade efter att laget drabbades av coronasmitta.

Annons

Annons

Tajt program

Linköping kan räkna med ett späckat program när de uppskjutna matcherna ska tas igen senare i vinter.

Spelschemat lider av att tabellen kommer att halta, men vi har redan från start sagt att det är sekundärt, säger Johan Hemlin, sportchef för SHL.
Men det spelas ingen CHL och det kan finnas möjlighet att spela under landslagsuppehållen (om båda klubbarna är överens). Så än så länge är det under kontroll, det finns speldagar lediga.

Representanter för de 14 klubbarnas olika medicinska team var på söndagskvällen uppkopplade på ett telefonmöte för att byta erfarenheter och diskutera coronaläget i serien. Efter mötet står det klart att man gör vissa justeringar i rutinerna kring distansering och egenkontroll, samtidigt som testverksamheten ska öka lite i omfång.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons