A-
A+

Liam Neeson välkomnade biobesökare tillbaka

Liam Neeson välkomnar biobesökare i New York inför en visning av 'The marksman'.
Liam Neeson välkomnar biobesökare i New York inför en visning av "The marksman".
FilmTT

Biograferna i New York fick på fredagen äntligen öppna igen, om än i begränsad omfattning.

Men intresset har inte varit på topp, varken från biograferna eller presumtiva besökare. För att locka till i alla fall några salonger tog biokedjan AMC till ett trumfkort: Ett personligt välkomnande av Liam Neeson.

Annons

Annons

Neeson tillbringade fredagskvällen i och utanför AMC:s biograf vid Lincoln Square på Manhattan, där besökarna kunde lyssna på en introduktion inför visningarna av Neesons senaste actionfilm "The marksman".

Skådespelaren uppges ha fått en första dos vaccin och bar munskydd.

Det här blir något att minnas. Det kommer att bli kul att välkomna folk tillbaka. Att gå på bio är lite av en helig upplevelse, så har jag känt sedan jag var en liten pojke, sade stjärnan till The Hollywood Reporter inför kvällen.

Biograferna i metropolen har varit stängda i nästan ett år och får nu bara fylla salongerna till 25 procents kapacitet, eller som mest 50 personer. Det gör det svårt att driva filmlådorna med vinst och flera av stadens sammanlagt 62 biografer håller fortsatt stängt.

AMC öppnar dock samtliga av sina 13 biografer i New York, trots att biografer i städer som Chicago och Philadelphia kämpat med att få besökare till salongerna och undersökningar visat att många newyorkare tvekar om att se film med andra innan vaccineringen nått längre.

Med öppningen i New York, och om några veckor eventuellt också i Los Angeles hoppas branschen kunna släppa fler och större filmer för biovisning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!