-
+

Lina Hurtig målskytt i ovana rollen

Lina Hurtig nickade in ett mål i Sveriges 6–1-seger mot Österrike.
Lina Hurtig nickade in ett mål i Sveriges 6–1-seger mot Österrike.
FotbollPaola TT:s utsände

I årets första landskamp valde förbundskapten Peter Gerhardsson att spela Lina Hurtig centralt i anfallet.

Men 25-åringen föredrar att utgå från en annan position.

Jag trivs såklart bäst på vänstern, men det vet Peter också, säger hon.

Annons

Annons

Lina Hurtig är inte direkt van vid positionen.

I Juventus har hon endast gjort en match centralt i anfallet, då med två forwards i startuppställningen. I Sveriges 6–1-seger mot Österrike under fredagen fick hon chansen att starta som ensam central anfallare, efter att främst ha utgått från vänsterkanten tidigare.

Skillnaden är att jag blir mer felvänd och tar lite andra löpningar. Jag brukar gå i djupled men då kommer jag mer diagonalt. Nu ska jag vara beredd att gå hela vägen om de söker mig, säger hon.

TT: Är du bekväm med det?

Hyfsat. Sen trivs jag bäst på vänstern såklart, men det vet Peter (Gerhardsson) om också, säger hon.

"Kan bygga vidare"

Hurtig gjorde ett mål i matchen. Det var däremot inget spelmål utan Hurtig nådde högst på Olivia Schoughs hörna när hon satte Sveriges tredje mål i matchen. Just Schough fick chansen ute till vänster i anfallet. Fridolina Rolfö, som också trivs i den positionen, fick starta i en mer offensiv central mittfältsroll och gjorde två mål.

Det var lite nya konstellationer och relationerna var väl liksom inte samspelta hundra procent. Men det finns att bygga vidare på, säger Hurtig.

TT: Är central anfallare något du kan tänka dig att fortsätta med?

Om han (Peter Gerhardsson) vill spela mig där så spelar jag där, men jag trivs som sagt bäst till vänster, säger hon.

Annons

Annons

"Lättcoachad"

Att döma av förbundskaptenen så är det ingen omöjlighet att Hurtig kan utgå från den centrala positionen framöver. Han var nämligen nöjd med vad han såg mot Österrike.

Hon var bra. Ett mål på hörna och sen inblandad i en hel del. Vårt djupledsspel var kanske inte helt bra under första 20 minuterna, hon är väldigt skicklig där och är snabb. Hon visar att hon har kvalitet, och hon kan spela på många positioner och det är mycket tack vare hennes individuella kvaliteter. Taktiskt sett är det en spelare som är lättcoachad för mig, säger Peter Gerhardsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss