A-
A+

Lindahl vill fortsätta i landslaget

Hedvig Lindahl. Arkivbild.
Hedvig Lindahl. Arkivbild.
FotbollTT

Hedvig Lindahl öppnar för fortsatt spel i fotbollslandslaget.

Jag har precis pratat med (förbundskapten) Peter Gerhardsson och sagt att jag är uttagningsbar för nästa landskamp om han vill ta ut mig, säger veteranen till P4 Extra.

Annons

Annons

För drygt tre veckor sedan stod Hedvig Lindahl mellan stolparna när Sverige föll i OS-finalens straffavgörande mot Kanada.

Men spelen i Tokyo ser inte ut att bli det sista framträdandet i den svenska landslagströjan för veteranmålvakten. Åtminstone inte om hon själv får bestämma.

I en intervju med P4 Extra säger 38-åringen, som till vardags spelar i spanska Atlético Madrid, att hon är tillgänglig för spel i VM-kvalet, där Sverige närmast möter Slovakien på bortaplan den 17 september och fyra dagar därpå Georgien på Gamla Ullevi.

Jag har precis pratat med (förbundskapten) Peter Gerhardsson och sagt att jag är uttagningsbar för nästa landskamp om han vill ta ut mig, säger Lindahl till P4 Extra.
Så det är det som är fokus. Och jag har ett år till här i Atlético, det är ett mer långsiktigt fokus – att leverera på hög nivå det här året. Sen har jag ingen aning, skriver jag nytt kontrakt här eller någon annanstans. Jag har ingen aning, jag vet faktiskt inte.

Sverige är klart för nästa års fotbolls-EM som spelas i England. 2023 spelas VM i Australien och Nya Zeeland.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!